19/8/14

Cinc visites imprescindibles a Lisboa

Des de la Guia de Lisboa del Bloc dels Viatges us recomanem 5 visites imprescindibles, tanmateix també podeu visitar la secció Altres visites imprecindibles. La meva tria de les cinc són aquestes:

1.- Un recorregut amb el  "Electrico 28" (el tramvia 28) que amb els seus casi cent anys de vida s'ha convertit en una icona de Lisboa i el mitjà de transport més emblemàtic de la ciutat del Tajo. El seu recorregut va des Martim Moniz fins Campo Ourique, on es troba el famós cementiri de Prazeres. El trajecte té gairebé 10 Km. i dura uns 40 minuts tenint algunes de les parades intermèdies a Graça, Sant Vicent, Mirador de Santa Llúcia, Sé Catedral, Plaça de Camões i Basílica da Estrela, entre altres.

Actualment es considera el tramvia turístic per excel·lència (malgrat els lisboetes també en facin ús) ja que creua els barris més emblemàtics de la ciutat com són Estrela, Barrio Alto, Chiado, Baixa, Alfama i Graça i per tant és una de les millors opcions per tenir una visió general de la ciutat de Lisboa. Les rutes, els horaris i les parades de Martim Moniz - Campo Ourique, en el recorregut que consideren ascendent, són aquestes  i la ruta inversa, en sentit descendent,  són aquestes.



2.- En ple barri de Chiado es troba el Largo do Carmo, un espai ple d'història lisboeta i un lloc ideal on sentir el pas del dia en la ciutat blanca assegut en algunes de les terrasses de la plaça. Resistint al temps trobem les ruïnes del Convent do Carmo, construït al segle XIV i parcialment enderrocat pel terratrèmol de 1755 que actualment acull el Museu Arqueològic Nacional. A l'esquerra del mateix es troba la Caserna do Carmo, pertanyent a la Guàrdia Nacional Republicana, i que potser va estar el lloc més destacat en la història moderna de Portugal. 

El 25 abril 1974, un cop el MFA (Moviment de les Forces Armades) amb el suport popular va iniciar la Revolució dels clavells, Marcelo Caetano president del Consell de Ministres i altres membres del seu govern de la dictadura salazarista es van refugiar entre els seus murs. Poques hores, i arrel de les gestions del capità Salgueiro Maia, es va rendir el govern de l'Estado novo' i en poques setmanes arribarà la llibertat i la democràcia a Portugal. A la dreta del convent es troba el passadís d'entrada i sortida al elevador de Santa Justa, que comunica la Baixa amb aquest turó de la ciutat i des del qual es pot gaudir d'una de les millors panoràmiques de la Lisboa antiga.


3.- Santa Maria de Belém és un barri  de Lisboa, que fins a l'any 1885 era un municipi autònom. Actualment Belém gaudeix de diversos espais verds amb museus, parcs i jardins, i té un entorn atractiu, amb cafès aprop del riu i un acollidor passeig marítim. A Belém hi ha quatre llocs turístics de visita obligada: la Torre de Belém, el Monestir dels Jerònims, el Monument als descobridors i la botiga dels Pastissos de Belém. (i si els voleu fer aquí teniu la recepta)


4.- Prendre un cafè a A Brasileira és una de les activitats que realitzo sempre que vaig a Lisboa... Ja sabeu que totes les ciutats tenen els seus racons especials i els seus cafès més entranyables, per mi, a Lisboa, aquest és un d0aquests llocs, potser el cafè literari més popular de la ciutat en el barri del Chiado.

Per que m'agrada ?  primer de tot, el seu interior que manté l'ambient i la decoració antiga del 1905, i encara es respira la sensació de cafè de poetes i literats. Segon, a la seva terrassa hi ha una estàtua de Fernando Pessoa i considero que es de bona educació passar a saludar a l'escriptor quan es visita Lisboa. I tercer,  malgrat ésser un lloc turístic encara avui en dia les seves taules estan plenes d'autèntics lisboetes i el seu preu i la seva atenció son força bones...  


5.- Un dels grans secrets que encara guarda Lisboa són les seves extraordinàries botigues que barregen artesania i moda, passat i present... papereries, disseny, decoració, roba, sabates, complements, etc. i etc... us vull recomanar dues plenes d'història:

- Chapelaria Azevedo: Situada a la Plaça de Rossio, just al costat del famós Ginjinha. En els seus 120 anys d'història es va especialitzar en barrets de copa, tanmateix avui en dia intenta adequar-se a les modes i  aquesta botiga ens ofereix barrets i gorres de diversos models. Els preus varien entre 10 i 150 euros. És la darrera barreteria que queda al Rossio.


- Hospital das Bonecas: Tal com sona, en el número 7 de la Praça da Figueira podem visitar un "hospital de nines" fundat l'any 1830.  Moltes botigues de joguines estan en el negoci de la venda de nines, però en el cor de la ciutat hi ha una empresa màgica que es preocupa per la relació entre la joguina i el seu infant. L'Hospital das Bonecas  restaura i repara amb amor nines estimades, animals de peluix i altres joguines. Amb una avaluació minuciosa i acurada precisió - els braços es tornen a cosir, les peces fetes malbé són substituïdes, els ulls canviats -  cada joguina és "sanada" i així pot tornar a alegrar els jocs dels infants o dels col·leccionistes... 


I si voleu visitar altres llocs amb encant també podeu consultar la nostra secció Altres visites imprescindibles.



1 comentari:

Mariló Sanz Mora ha dit...

Hola Eduard, fa uns dies que he arribat de Lisboa on he estat una setmana gaudint de carrers, places i racons encisadors. I alguns els he trobat seguint les indicacions d'este bloc dels viatges tan conplet i enriquidor. Així que només puc dir gràcies per la informació. Salutació. Mariló.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...