10/10/10

Els llibres recomanats de Narinant.cat: "DE PARÍS A BARCELONA PASSANT PER HONOLULU"

Comença l'octubre i Narinant.cat ens porta una nova recomanació literària: "De París a Barcelona passant per Honolulu" (Ed. Alquería, 2009)

"The Largest Ship to Circle the Globe" és l'eslogan fet servir el 1924 pels publicistes de la companyia Red Star per promoure el seu producte estel·lar, un viatge de circumnavegació mundial a bord d’un creuer de luxe, el Belgenland, una experiència de cinc mesos de durada a l’abast de molt pocs que un barceloní, l'empresari Joan Marín i Balmas (1890-1945), tingué la fortuna de viure a partir del 2 de desembre de 1927.

També tingué l’encert de narrar la seva aventura, que el portà no només com indica el títol del llibre de París a Barelona passant per Honolulu sinò passant també per Nova York, l’Havana, Panamà, Los Àngeles, Tòquio, Xanghai, Hong Kong, Manila, Bangkok, Calcuta, Bombai, el Caire... amb un llenguatge fresc i planer no exempt d’elegància, que vuitanta anys després arriba fins a nosaltres amb aquesta nova edició. Quan Marín s’hi embarcà els feliços anys vint s’aproximaven a la seva fi traumàtica, però encara tingué l’oportunitat de viure aquell ambient amb tota la seva esplendor, integrat en un selecte passatge de milionaris nord-americans lliurats a costums sofisticats i cosmopolites.

Fora de les pràctiques lúdiques i festives de bord, deliciosament narrades per Marín, l’autor para una atenció especial a la descripció dels indrets visitats i dels costums dels seus habitants, fins a constituir el panorama d’un món divers i fascinant.

El viatge s’ho valia: 30.000 milles nàutiques recorregudes, 133 dies de singladura, 60 ciutats visitades. En resum, un viatge exòtic i suggerent i una narració seductora i entretinguda que ens portarà, a la coberta d’un vaixell de luxe, a viatjar, no solament a través de l’espai, sinó també del temps...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...