27/10/10

No t'ho pots perdre: Dublin.Cat

Fa pocs dies vaig rebre informació sobre la pàgina web Dublin.cat creada per La Societat de Beneficència dels Catalans de Dublin, una organització sense afany lucratiu que pretén ser el punt d'informació i ajuda per a tots els catalans establerts a Dublin i per extensió a l'illa d'Irlanda en tots aquells temes d'abast general i on també es pot trobar una agenda d'activitats i esdeveniments que es produeixin a la ciutat o rodalia. En resum, una meravellosa guia plena d'informacions (allotjament, transport, lleure, barris, serveis, feina, burocràcia, estudis, etc...) per tots aquells catalans que viuen a Irlanda i per tot aquells que puguem anar de visita !!! Molt recomanable !!! Per fer un primer tast, us deixo amb la informació dedicada als pubs:

"Dublin és una ciutat de pubs, n’hi ha per tot arreu, per a tots els gustos i cada dublinès en té un que el considera com a seu (conegut com a local). Un pub no s’hauria de veure com un bar sinó com un club social on la gent hi va a beure la seva pinta i a petar la xerrada. Els divendres per la tarda és bastant típic anar al pub a fer unes pintes amb els companys. Al pub s’hi va amb qualsevol excusa, des d’una festa d’aniversari, per celebrar que el teu equip del que sigui ha guanyat alguna cosa o fins i tot després d’un funeral. És un lloc de trobada per a rivals sobre la gespa; quan hi ha un partit de futbol gaèlic o hurling i després van al pub, per l’actitud dels seguidors dels dos equips no pots saber qui ha guanyat.

La teoria diu que la millor pinta de Guinness és la que et serveixen més a prop del lloc de producció. Això es podria confirmar amb les pintes del Gravity Bar (just a sobre de la fàbrica) o del Brazen Head que queda al costat, però a vegades té més bon gust una pinta a 300km de distància en un pub de Kerry que no pas en un pub del centre de Dublin. Diuen que el sistema de canonades d’un pub i les condicions del lloc on es guarden els barrils són molt importants.

És difícil dir quins són els millors pubs però alguns dels que tenen més renom al centre de Dublin, sigui per l’atmosfera, la decoració, la història, el servei o per les seves pintes són entre d'altres l’Stags Head, el Kehoe, the Oval, el Toner’s, el McDaid’s i el John Mulligan’s. No tant al centre hi ha el Kavanagh’s (conegut com a The Gravediggers i situat just a l'entrada del cementiri de Glasnevin) i el Ryan’s (Parkgate Street). Però cada barri té el seu local amb caliu.

Els dos pubs chic són l’Odeon i el Citi. Com a pubs curiosos hi ha The Church, que com el seu nom indica està situat dins d’una església desamortitzada i on es conserva l’orgue i The Dawson Lounge, considerat el pub més petit d'Irlanda.

Si vols escoltar música tradicional en directe al pub The Celt a Talbot Street hi ha una sessió cada vespre i també al Gogarty's de Temple Bar..."

I més informació d'IRLANDA a NARINANT.CAT

1 comentari:

Marc ha dit...

Hola Eduard, moltes gràcies per haver donat a conèixer dublin.cat Recomano la secció de fotos panoràmiques. Salutacions.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...