16/10/10

Fem un tomb per Guatemala

"Antigua va ser el segon assentament on els colonitzadors espanyols van situar la capital del país després d'haver de fugir d'Iximché amenaçats pels kaqchiquel. Aquesta va ser l'epicentre d'Amèrica Central durant els s.XVII-XVIII i no es van escatimar diners en la construcció d'escoles, esglèsies i grans vivendes colonials. La capitalitat no li va durar molt degut al potent terratremol del 1773, on la ciutat va quedar practicament derruida. Va ser llavors quant es va cercar un terreny sísmicament menys problemàtic i es va construir la nova capital Ciudad de Guatemala. Antigua però no va quedar abandonada, amb el pas del temps la gent que es va quedar la va anar reconstruint i és ara la ciutat colonial per excelència del país, ciutat on es compleixen les normes urbanístiques, on els carrers estan nets i on es respira molta pau sota el ulls del volcà Agua, ciutat finalment declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO...."

Entrades que s'inicien com aquesta, i totes sempre molt interessants, formen part del bloc Fem un tomb... pel món, escrit per una parella catalana que han marxat aquest setembre del 2010 a fer de voluntaris amb PRODESSA una ong guatemalteca que treballa per enfortir les comunitats indígenes i promoure l'educació arreu del país. Us convido a seguir tots els seus relats per Nicaragua i Guatemala, us agradaran...

I molta més informació de GUATEMALA a NARINANT.CAT

1 comentari:

. ha dit...

Hola company! Som els del blog fentuntomb. Moltes gràcies per la referència! Aquí seguirem escrivint el que passa, el que pensem i el que creiem d'aquest complex pais!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...