Fa unes tres setmanes que ha tornat Karakia, el fantàstic programa de Televisió de Catalunya dedicat a la gastronomia i a les comunitats d'immigrants que conviuen amb tots nosaltres a Catalunya. Després de nou anys, els nous capítols ens permeten parlar ara de costums, tradicions i gastronomia propis no ja d'un país en general, sinó d'una zona geogràfica concreta, d'una petita o gran regió amb els seus productes característics i amb receptes més casolanes i familiars. És una manera d'acostar-nos, encara més, als nostres veïns originaris de tots els racons del planeta. Avui us convido a veure el primer programa dedicat a l'Elis i la Cris, originàries de Caraí, un petit poble al nord-est de Minas Gerais, el segon estat més poblat del Brasil, i a Yorgos, originari de Salònica a Grècia:
Pd: I per cert, d'on prové el nom de Karakia ?: En la vida quotidiana dels maoris de Nova Zelanda i la Polinèsia, una "karakia" (pronunciar el doble accent: "kàra-kía") és una pregària. En la mitologia de les illes Samoa es feia servir per obrir la terra i cuinar, en un forn subterrani, el menjar dels deus. Karakia és el camí del foc, el camí del gran fogó de la Terra.
Pd: I per cert, d'on prové el nom de Karakia ?: En la vida quotidiana dels maoris de Nova Zelanda i la Polinèsia, una "karakia" (pronunciar el doble accent: "kàra-kía") és una pregària. En la mitologia de les illes Samoa es feia servir per obrir la terra i cuinar, en un forn subterrani, el menjar dels deus. Karakia és el camí del foc, el camí del gran fogó de la Terra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada