28/6/12

24.905 milles per la Xina

24.905 són les milles que fa la circumferència de la terra i també és el nom del bloc d'en Joan i la Gemma on ens narren amb tota la il-lusió el seu somni de fer la volta al món....Avui us convido a gaudir de les imatges i el seu interessant relat des de les coves de Mogao a la Xina

"Les Mogao són impressionants; van ser construides l'any 366 A.C i segons diuen un hindú que passejava per l'indret va tenir una il.luminació i va visionar 1000 budes a l'horitzó o sia que va decidir construir les imatges d'aquests 1000 budes a dins de les coves. Es va financiar a través de families riques. El lloc és bestial hi han 765 coves i a dins s'hi troben pintures i estàtues de budes. És un dels llocs més importants per els budhistes...." 

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card...

I molta més informació de XINA a NARINANT.CAT i si voleu un hotel a Xina, aquí podeu trobar més de tres mil opcions...

24/6/12

Vuit dies a Berlín

La Neus Sanchis és l'autora de l'interessant bloc Guirilejant, un bloc iniciat fa tres anys on ens presenta els seus viatges "amb el pressupost ajustat" com el que va fer a Berlín:

"El divendres, quart dia a Berlín, també s’alça plovent. Volíem anar a l’Schloss Charlottenburg, passejar pels jardins, o anar al Tiergarten, però la deixem a l’espera que algun dia faça més bo! Així que, dia de pluja, dia de museu. Anem al Pergamonmuseum, un museu impressionant on s’exposen antiguitats gregues, romanes, assíries, mesopotàmiques... Va ser construït entre 1910 i 1930 a mida per a allotjar les restes trobades en excavacions d’arqueòlegs alemanys a principis de segle. De fet el nom ja dóna aquesta idea, és l’altar de Pèrgam una de les primeres antiguitats a exposar-se..." 

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card..

 I molta més informació d'Alemanya a Narinant.cat i més de 15.000 hotels a Berlín.

21/6/12

Experiment "Valora la vida"

Amigues i amics, us demano només dos minuts i mig per veure aquest video... moltes gràcies !!!


El proper dissabte 23 pel matí conjuntament amb altres pacients, amics i familiars estaré repartint fulletons al Mercat de Santa Caterina de Barcelona en el marc de la Setmana contra la leucèmia 2012. Com alguns de vosaltres ja sabeu fa cinc anys que em van diagnosticar una leucèmia i gràcies als professionals de la medicina, als avenços en aquest camp, al sistema de la sanitat pública d'aquest país i al suport dels éssers estimats, encara estic viu i donant-vos la llauna amb el món dels viatges, he, he, he... 

Avui, us volia encoratjar a donar un cop de mà, és ben senzill: informeu-vos, només això... i de tot cor, moltes gràcies !!! i recordeu que la donació de medul·la òssia pot salvar vides...

I per acabar, us convido a llegir aquesta entrevista amb Joan Benach, professor de la UPF sobre la situació de la sanitat en el nostre país...


19/6/12

I ja tenim el bloc de La Catosfera Viatgera



La Catosfera és la blocosfera catalana, el món de blocs o univers de blocs de la comunitat o xarxa social catalana. La formen el conjunt de blocs escrits en català i la comunitat virtual que hi ha al voltant d'aquests blocs. El terme va ser inventat per Toni Ibàñez el 2005 al seu bloc "Tros de Quòniam".

L'any 2007 vaig començar a publicar El Bloc dels Viatges, el qual vaig subtitular amb el nom de la "Catosfera viatgera", ja que era, i és, un espai on mostrar i difondre la rica diversitat blocaire de viatges que existeix en la nostra llengüa. Fins el moment, El Bloc dels Viatges ha publicat més de 1.300 diaris, blocs, webs, activitats i llibres de viatges en català.

Ha estat gràcies a aquest treball de recerca i a les aportacions de centenars de blocaires catalans que ha estat possible crear finalment un primer directori de blocs de viatges en català: La "Catosfera viatgera", el conjunt de blocs de viatge escrits en català.

Aques nou bloc, La Catosfera Viatgera, és, doncs, un espai dedicat a llistar i mostrar els centenars de blocs (o blogs) de viatge escrits en català. L'any 2012 el directori el formen prop de 500 blocs amb més de 2.000 destinacions.

Avui us animo a fer una ullada, a gaudir del munt de relats i viatges, a descobrir noves destinacions, a veure si està el vostre bloc i si us agrada, a col·laborar amb aquest projecte ja sigui amb els vostres comentaris, ja sigui en fer difusió... Espero que us agradi, moltes gràcies i bons viatges !!!


18/6/12

En suport dels miners, estic en vaga !


Avui,18 de juny,  hi ha vaga a les conques mineres amb motiu de la retallada dels ajuts públics a la mineria i la negativa a la negociació del Ministeri d'Indústria. L'ajust pressupostari a la mineria supera el 63 per cent i condemna al tancament a la immensa majoria del sector i a una agònica despoblació a les comarques mineres. Fa tot just un any que la Unió Europea havia imposat la fi de la mineria no rendible per a 2018. Les polítiques de retallades del govern de Rajoy han avançat sis anys els plans europeus sense presentar alternatives o dialogar amb els seus representants.

Les mateixes retallades que els governs del PP i CiU estan fent en l'educació, en escoles bressol, en sanitat, en drets laborals, en l'ajut als emprenedors, en ciència, en cultura, en prestacions socials, en les universitats, en els serveis socials, en els treballadors del serveis públics, en la cooperació internacional, en agricultura, en medi ambient, en transports públics, en investigació, en formació, en...

16/6/12

Companys de viatge a Finlàndia

"Asseguts al tren, en el trajecte des de la capital fins a la nostra destinació, miràvem per la finestra i ens anàvem fent a la idea de què ens hi esperava: boscos, boscos, i més boscos completament blancs i colgats de neu, silenci, quietud i foscor, a quarts de tres de la tarda ja era gairebé negra nit i el termòmetre marcava -5°C.  Durant la nostra estada ens vam allotjar a Jalkaranta, un barri de cases de fusta situat entre el bosc i el llac, i la Irma va ser la nostra amfitriona. Les llums i espelmes a la porta i finestres, els peücs de llana, l’olor de galetes acabades de fer, convertien el seu acollidor bed&breakfast en un càlid refugi enmig de tanta neu i fred..." 

Companys de viatge és l'interessant bloc d'en Jordi Bosch i la Susanna Rodríguez on ens delecten amb les seves rutes i viatges i ens descobreixen l'altra cara dels països com és en aquest cas esquiant a Finlàndia... abans de deixar-vos amb la seva lectura us vull recomanar una secció que tot just han iniciat amb el suggerent nom Entrevista des del sofà  on "volem que coneguis nous indrets mitjançant l’experiència dels nostres amics i esperem que t’inspirin per a properes aventures..." Us agradarà !

I per organitzar el vostre viatge podeu visitar les seccions d'allotjament, vols, destinacions, lectures viatgeres o tourist card... I a Finlàndia podeu dormir a més de vuit-cents hotels... 

13/6/12

Descobreix el Japó amb Coneguem el Món

Coneguem el Món organitza el proper divendres 15 de juny a les 19:00h al Centre Cultural Can Fabra una nova conferència, aquest cop amb la Isabel Romano (autora del popular blog de viatges Diario de a bordo) incansable viatgera que ens farà un tomb pel Japó:

"Japó, el país del sol naixent, és el país de la tecnologia punta i de les tradicions mil·lenàries. Farem un recorregut per la illa de Honshū, la illa més gran de l’arxipèlag, des de la mega urbe de Tokyo fins a la tradicional Kyoto passant per les muntanyes de l’interior. Us explicarem el nostre viatge i us donarem consells per organitzar un viatge a aquest país"

I pots allotjar-te a més de tres mil hotels al Japó...

10/6/12

I més canvis a El Bloc dels Viatges...


I si l'altre dia us parlava del naixement de la Col·lecció de guies de viatge de El Bloc dels Viatges (per cert, moltes gràcies pels comentaris positius, fins i tot entusiastes, que m'heu fet arribat) avui us volia comentar algunes novetats que fa pocs dies que s'han incorporat a aquest bloc...

El primer de tots, el nou domini, ara l'adreça és www.elblocdelsviatges.cat, una novetat que ja feia dies que volia incorporar i que gràcies a la darrera empenta de blogger ;-) no podia deixar de fer...

La segona i molt important, finalment ja hi ha un Mapa amb totes les destinacions publicades en  aquests darrers cinc anys en El Bloc dels Viatges... He d'agraïr a totes les persones que ja fa molts i molts mesos que m'animen a afegir un mapa per tal de facilitar la cerca per la seva constància... aquest cop també calia una petita empenta... veureu que és ben senzill i cada destinació s'acompanya d'un enllaç (que ens porta a la destinació escollida) i una foto.

La tercera, és que he creat noves seccions dedicades a allotjament, vols i tourist cards. En aquestes seccions he creat un llistat amb alguns cercadors i companyies per tal de facilitar l'organització del viatge.

Alguns dels enllaços (no pas tots) de les noves seccions formen part d'allò que es diu afiliació (per cada compra que es faci a través d'aquest enllaç el vostre cost no té cap diferència mentre que el bloc rep una petita comissió per haver-se realitzat la compra a través seu. Per cert, si algú vol saber més sobre el tema estic a la seva disposició). En aquesta mateix línea, podeu trobar un cercador d'hotels a la columna esquerra del bloc. Amb la que està caient us volia demanar un petit suport en el moment d'organitzar les vostres vacances o escapades.

La quarta, El bloc dels Viatges canvia de logo... és aquest... què us sembla...?


I la cinquena i darrera novetat per avui, a banda i banda del cos central del bloc, a les columnes trobareu un munt de nova informació. Especialment us vull destacar una: a la columna esquerra hi ha una secció actualitzada amb més de 50 blocaires que actualment es troben de viatge.

Bé, espero que us agradin tots aquest canvis i bons viatges !!!!

8/6/12

Sense descans per Croàcia

"Sortim de Murter a les 9 del matí en direcció al parc nacional de les illes Kornati, en un vaixell de fusta amb un cert aire antic. Les illes es troben a 20 km en línia recta des de la costa, i el trajecte dura més de dues hores. També hi ha d’altres petites embarcacions que realitzen el mateix trajecte. 

Les Kornati formen un conjunt d’illes molt extenses, distribuïdes de forma paral·lela a la línia de costa continental. Aquestes illes presenten una forma molt arrodonida amb pendents suaus, llevat a la seva costa exterior, on són més escarpades, limitades de ben segur per alguna falla tectònica. 

La vegetació a les illes és escassa, la qual cosa els hi dóna, en aquesta època de l’any, un color palla característic fruit de l’herba assecada per la calor. Malgrat tot, moltes d’elles es troben esquitxades per petits arbres o arbustos que creixen formant clapes arrapats a terra per l’acció del vent..."

Sense Descans, un dels meus blocs favorits, ens relata els viatges del David, la Laura i el petit Arnau arreu del món, avui podeu gaudir de les seves experiències a l'estiu del 2011 a Croàcia...

I molta més informació de Croàcia a Narinant.cat i pots trobar més de 2.500 hotels en aquesta pàgina de Croàcia.

6/6/12

Guies de viatge

Amigues i amics, tal com vaig comentar fa uns dies, El Bloc dels Viatges està de canvis... primer va estar el canvi de plantilla del bloc i avui arriba un segon canvi. El Bloc dels Viatges ha iniciat una nova col·lecció de guies de viatge dedicades a ciutats i poblacions d'arreu del món...

En format bloc ì amb el nom "El Bloc dels Viatges amb destinació a..." han nascut amb la voluntat de crear i compartir aquelles ciutats que m'enamoren... Així, des d'avui podeu visitar i consultar:

 - la guia número 1 dedicada a Amsterdam


 -  la número 2 dedicada a Lisboa


- i la número 3 dedicada a Samarcanda.


Bàsicament, cada guia és un espai on mostro les que considero les meves visites imprescindibles que s'acompanyen d'un recull d'informacions pràctiques sobre allotjament, vols, transport, visites, museus, cultura i art, oficines de turisme, guies, música, vídeos, etc. i temes d'actualitat, a més d'una selecció de les millors entrades sobre la ciutat publicades a la Catosfera Viatgera.

Periòdicament, com en qualsevol altre bloc, publicaré noves entrades amb recomanacions, allò que vaig visitar, descobriments, consells d'altres blocaires i novetats per tal de donar a conèixer aquestes ciutats i intentar que la vostra escapada o el vostre viatge sigui inolvidable.

Espero que us agradin !!! i Bons viatges !!!!

4/6/12

Pel camí més llarg

Durant l'any 2009 en Jordi Serra i la Sheila Ferrer autors de la web Lluny.cat van estar deu mesos recorrent per terra la ruta d’Istambul a Bangladesh, creuant Turquia, Iran, passant tres mesos a Pakistan, llavors India i finalment Bangladesh. Van tornar a entrar a la India d'on van saltar de Mumbai a Nairobi en avió. D’allí van viatjar per Uganda, el nord de Kenya, van creuar a Etiòpia, Djibouti i finalment al Iemen. D’aquest viatge és del què parla el seu llibre “Pel Camí Més Llargque podeu llegir en pdf

"A nosaltres perquè ja ens agrada aïllar-nos i castigar-nos una mica, però el brutal paisatge del Karakorum és omnipresent, ni que volguessis no te‟n escaparies. Així, quasi sense baixar de l‟autobús, pots tenir el Rakaposhi, una muntanya de set mil i escaig metres davant del nas, veient-ne pujar quasi cinc mil verticals d‟una tacada. El monstruós vuit mil Nanga Parbat també el veus sense voler des de qualsevol lloc. Per contra, quan vam estar als seus peus a la vall de Tareshing, l‟impressionant cara sud, la Rupal Face, estava oculta darrera els núvols i ens vam quedar amb les ganes. Aquesta proximitat de les muntanyes permet fer camps base amb molta facilitat, sovint amb un sol dia de caminar. Llàstima que aquest cop que estàvem estranyament disposats a fer-ho, el pitjor hivern en anys ha deixat tones de neu que els fan inaccessibles fins ben entrat l‟estiu. O bé pots temptar la sort travessant gegants glaceres cobertes de neu que amaga escletxes de centenars de metres!"

1/6/12

Àsia Overland

En Dani Salvà i la seva companya Irene Pallarols van iniciar el passat juliol del 2011 un viatge de 129 dies per la Ruta de la Seda i ens ho explica i mostra amb espectaculars imatges en el seu bloc Fotografia, viatges i llibres, us deixo amb un petit tast de Turquia

"Al meu darrera Europa i al davant Àsia. Com que vam aterrar a l'aeroport secundari d’Istanbul, situat a la part asiàtica, per entrar a la ciutat vam creuar el Bòsfor amb un ferry i des d´allí la primera vista ja s’anunciava magnífica; imponents mesquites, minarets tan alts i punxeguts que sembla que hagin de clavar-se al cel, palaus de Les mil i una nits, basars on s´hi ven de tot, olor d’espècies i kebabs, restes de grans imperis, traces de viatgers mítics, vaixells gegantins que encrespen el mar... 

 Tal com diu el poeta Kavafis, “quan surts per fer el viatge cap a Ítaca, has de pregar que el camí sigui llarg, ple d'aventures, ple de coneixences”. El nostre viatge comença aquí i per davant tenim tot un continent per recórrer..."

I molta més informació de TURQUIA o la RUTA DE LA SEDA a Narinant.cat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...