24/2/13

Suc de Coco donant la volta al món

La Marta i l'Adrià son una parella que després de molt rumiar-s'ho van decidir marxar de viatge durant una temporada, potser tres mesos, potser tres anys, i donar la volta al món, com ens relaten al bloc Suc de Coco.

Ara es troben a Tailàndia i ens ho expliquen amb interessants comentaris i imatges molt maques com podeu gaudir amb la seva entrada dedicada a "Sukhothai: El despertar de la felicitat":

"Anar a Sukhothai (en tailandès, El despertar de la felicitat) significa desviar-se lleugerament de la ruta tailandesa per antonomàsia. A nosaltres ens va cridar l'atenció anar-hi per la seva ciutat històrica (que queda apartada de la ciutat moderna), uns dos segles més antiga que la d'Ayutthaya. El parc de la ciutat vella, on es troben les ruïnes dels antics temples, està molt ben conservat, la gespa està tallada a ras i hi ha petits estanys amb nenúfars. La visita la vam gaudir molt, hi havia molt poca gent i ens hi vam sentir molt relaxats passejant-hi sense presses ni soroll..." 


I si voleu trobar un bon allotjament  arreu del món us recomano el cercador d'hotels i B&B de Booking, hi ha des de senzills albergs i hostals a hotels amb encant...

21/2/13

Jornades formatives “Maras a Centreamèrica vs. Bandes Llatines a Catalunya”

Afegeix la llegenda
Com molts ja sabeu, des de fa anys la gent del país més petit d'Amèrica Central, El Salvador, em va robar el cor... per la qual cosa, entre d'altres, fa temps que col·laboro amb Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador, una petita ong que va néixer l'any 1993 com a resultat d'una estada solidària d'un grup de gent a aquest país.

Avui us volia presentar una de les nostres activitats que tindrà lloc els propers dies 27 i 28 de febrer i 1 de març a Barcelona, les Jornades formatives “Maras a Centreamèrica vs. Bandes Llatines a Catalunya”. Aquestes jornades tenen com a objectiu principal trencar els estereotips i prejudicis al voltant de les denominades “bandes llatines” de Barcelona i Catalunya diferenciant-les de les “maras” d'Amèrica Central establint les causes estructurals que generen l’aparició d’aquestes agrupacions, definir els trets característics d’aquests grups i facilitar dades que permetin entendre les circumstàncies socials, educatives, familiars i psicosocials que fan que els joves integrin aquests grups.

Es realitzaran dos tallers de formació (els dies 27 i 28 de febrer, gratuïts amb inscripció prèvia) dirigits a professionals del món de l’educació, benestar social, seguretat i comunicació, i un tercer acte, el dia 1 de març (presentació del Webdocumental “Alma, hija de la violència” -Premi 2013 Documental Interactiu World Press Photo i Premi 2012 DocLab for Digital Storytelling, International Documentary Festival d'Amsterdam), obert al públic, que incidirà especialment en el rol que les noies desenvolupen al interior de les Maras, consolidant encara més les desigualtats de gènere entre aquests joves.

Per a inscripció i més informació, podeu escriure a reds@redeuropea.org o consultar el bloc http://huacal.blogspot.com/. Les activitats tindran lloc al Col·legi de periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10. Barcelona).

17/2/13

4250 km als Estats Units

"Pocs quilòmetres després, trobem la típica imatge de la carretera apuntant a la silueta de Monument Valley a l’hortizó, que deu ser la foto més emblemàtica de l’oest americà. Avui, però s’amaga entre núvols i cortines d’aigua. 

Com ens anem acostant a la pluja i llegim que el parc s’ha de recórrer per un camí de terra comencem a patir per si podem tenir problemes amb la sardineta. El parc el gestionen els indis Navajo i, a part de cobrar-te entrada (aquí no val el tíquet que vam comprar a Yosemite) també t’ofereixen portar-te a fer un volt pel parc en pick-up. Segons la guia, el Valley Drive, les 18 milles del recorregut estàndard, és accessible amb cotxe i hi pots anar pel teu compte, o sigui que esperem que el fang no ens faci la guitza. 

De fet, quan arribem a l’entrada del parc no plou i els camins, molt arenosos, semblen secs. A més els vehicles amb els que els navajos passegen els turistes són uns pick-ups amb només un tendal sobre la camioneta. La perspectiva de tornar al cotxe rebossats de sorra vermellosa no ens convenç i ens quedem a la sardina platejada..."

Aquestes experiències ens acompanyen en els relats del bloc 4.250 km i la seva ruta pels Estats Units que va tenir lloc l'any 2012... espero que us agradi...


I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

14/2/13

Conferència “Txetxènia, la guerra silenciada”

I aquest divendres Coneguem el Món i Amu Daria tornen a organitzar una de les sves sempre interessants conferències... Us convidem a assistir a “Txetxènia, la guerra silenciada” amb la Marta Ter, membre de la LLiga dels drets dels pobles i coordinadora de la campanya:Txetxènia, trenquem el silenci el proper divendres 15 de febrer a les 19h al Centre Cultural Can Fabra.

Txetxènia, una petita regió muntanyosa del Caucas, va patir a la dècada dels 90 dues guerres amb Rússia que la van convertir en poc més que runes. L’estiu del 2011 una família d’un poblet ens va acollir i vam poder conèixer de primera mà com viuen els txetxens a la seva terra. Intentant sobreviure a les ferides físiques i emocionals que els ha deixat el conflicte bèl·lic, viuen controlats per una fèrria dictadura que continua vulnerant els drets humans més bàsics amb el vist-i-plau del Kremlin.



I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

11/2/13

Brigades de Solidaritat de l’Associació Catalana per la Pau (ACP)

L’Associació Catalana per la Pau (ACP) va nàixer l’any 1990 impulsada per un col·lectiu d’homes i dones, vinculats a diverses organitzacions i moviments socials compromesos en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions entre el Nord i el Sud del planeta. 

L'ACP és una Organització No Governamental pel Desenvolupament, laica, democràtica, internacionalista, plural i progressista, que es construeix sobre la dedicació voluntària de les persones que la conformen i que pretén contribuir, des de la solidaritat i a través de la cooperació internacional al desenvolupament, a la creació d'un nou model de relacions socioeconòmiqes a escala global que garanteixi condicions de vida dignes per a totes les persones que habiten el planeta. 

L'ACP organitza les anomenades Brigades de Solidaritat durant els mesos de juliol i agost. Aquest any 2013 es realitzaran amb un format més reduït, i les destinacions seran Colòmbia i Palestina. S'entenen com un compromís de caràcter voluntari, d’apropament als problemes que afecten als pobles del Sud, a les seves organitzacions socials i a les alternatives que aquestes duen a terme des d’una òptica realista i responsable amb les comunitats amb les que es conviu.

Per més informació podeu visitar la web de l'ACP o la web de Xarxanet on informen de les entitats que rutes solidàries

8/2/13

Diari d'una estada a Xile

La Montserrat Jorba, el Marc Canals i la seva filla Queralt viuen des de fa pocs mesos a Xile on han marxat per motius laborals i com bons blocaires de viatges han donat continuitat al seu bloc Diari del viatger relatant-nos la seva estada en aquest país:

" Avui lloguem un cotxe per anar a visitar Vinya del Mar, ciutat annexa a Valparaíso i de la que qualsevol xilè en parla meravelles i els hi encanta. Doncs bé, us sona Benidorm o Marina d'Or ? doncs això és Vinya del Mar si li treiem el poc que val la pena, que és la Quinta Vergara i poder el seu Jardí Botànic (no l'hem visitat). 

Només entrar ja ens comencem a ensumar el que serà la "Ciudad Jardín" que ven la guia i que no es tracta de xalets antics amb encant sinó enormes blocs d'apartaments un al costat de l'altre o fins hi tot al davant privant de vistes, sol, aire i llum. En fi, bombolla immobiliaria en el seu màxim exponent. 

 Comencem la visita per la Quinta Vergara on diuen és el parc més bonic de tot el litoral i potser de Xile. Doncs bé, el llistó torna a estar massa alt i no n'hi ha per tant, tot i que està bé i el passeig és agradable. En mig del parc hi ha el Palau Vergara (1910) d'estil Gòtic Venecià on el seu interior emplaçava el museu de Belles Arts. Ara mateix l'edifici està tancat i amb importants patologies causades per sismes. Sembla que hi ha engegat un projecte d'intervenció i la veritat és que és un edifici que sembla que s'ho val..."

I no dubteu en visitar la GUIA PER VIATJAR EN TEMPS DE CRISI on trobareu més de 200 webs per viatjar de franc o a bon preu.

3/2/13

Viatge a Noruega

"Tornem a anar cap al nord i canviem de fiord, deixem els últims braços del Sognefiord per acostar-nos al Nordfjord. És espectacular com el color de l'aigua a cada fiord pot canviar tant. Aquest cop, ens acostem a la muntanya, al terreny de les glaceres. Naturalment anem a visitar la glacera més gran d'Europa, a Noruega no podia ser d'altra forma. Anem a la glacera de Jastedalsbreen.

Ens plovisqueja tot el dia i fins a l'últim moment no ens decidim a intentar acostar-nos a la glacera, és una excursió d'una mica més d'una hora i cada cop plou més. Però al final ho provem i tenim sort, no ens plou fort fins a l'últim quart de la tornada. Ens ha anat molt bé poder estirar les cames..."

Aquest text és part de les entrades dedicades al viatge a Noruega d'El barranc de l'Argentada, el bloc personal i viatger d'una família de Mataró on podem trobar des de comentaris sobre les lectures del seu autor a les cròniques dels seus viatges i escapades tant a prop com més lluny, com entrades sobre submarinisme, història, fotografia, cinema o muntanya...

OPORTUNITATS D'ÚLTIM MINUT. Intercanviar cases pot ésser una bona alternativa per passar unes vacances amb allotjament a cost zero, amb el compromís de cuidar-se mútuament la casa. La web INTERCAMBIO DE CASAS disposa d'una secció d'oportunitats d'últim minut per aquells que espereu al darrer instant per decidir-se...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...