21/2/13

Jornades formatives “Maras a Centreamèrica vs. Bandes Llatines a Catalunya”

Afegeix la llegenda
Com molts ja sabeu, des de fa anys la gent del país més petit d'Amèrica Central, El Salvador, em va robar el cor... per la qual cosa, entre d'altres, fa temps que col·laboro amb Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador, una petita ong que va néixer l'any 1993 com a resultat d'una estada solidària d'un grup de gent a aquest país.

Avui us volia presentar una de les nostres activitats que tindrà lloc els propers dies 27 i 28 de febrer i 1 de març a Barcelona, les Jornades formatives “Maras a Centreamèrica vs. Bandes Llatines a Catalunya”. Aquestes jornades tenen com a objectiu principal trencar els estereotips i prejudicis al voltant de les denominades “bandes llatines” de Barcelona i Catalunya diferenciant-les de les “maras” d'Amèrica Central establint les causes estructurals que generen l’aparició d’aquestes agrupacions, definir els trets característics d’aquests grups i facilitar dades que permetin entendre les circumstàncies socials, educatives, familiars i psicosocials que fan que els joves integrin aquests grups.

Es realitzaran dos tallers de formació (els dies 27 i 28 de febrer, gratuïts amb inscripció prèvia) dirigits a professionals del món de l’educació, benestar social, seguretat i comunicació, i un tercer acte, el dia 1 de març (presentació del Webdocumental “Alma, hija de la violència” -Premi 2013 Documental Interactiu World Press Photo i Premi 2012 DocLab for Digital Storytelling, International Documentary Festival d'Amsterdam), obert al públic, que incidirà especialment en el rol que les noies desenvolupen al interior de les Maras, consolidant encara més les desigualtats de gènere entre aquests joves.

Per a inscripció i més informació, podeu escriure a reds@redeuropea.org o consultar el bloc http://huacal.blogspot.com/. Les activitats tindran lloc al Col·legi de periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10. Barcelona).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...