14/7/10

En autocaravana fins el Cap Nord i Noruega

Marta, Roger, Xavier i Montserrat són els autors del relat de l'estiu del 2009 amb el títol Cap Nord i Noruega en 40 dies que ens detalla la seva ruta en autocaravana per aquest país, després de passar per Alemanya, Dinamarca i Suècia, i les experiències viscudes:

"Avui és el gran dia, anem a veure balenes. Un cop esmorzats fem el trajecte que ens falta fins Andenes. Primer però ens perdem, i passem per un túnel que porta directament a les Lofoten. Nosaltres teníem referència que per arribar a les illes Lofoten només s’hi podia accedir amb un ferry a Melbu. Però encara no és el moment d’anar a les Lofoten i hem de desfer el camí (tornar a passar pel túnel) i arribar a la rotonda on hem comès l’error i agafar direcció Andenes.

Arribem a les 13h, amb el temps just per dinar i estar a les 15:15 al museu de les balenes. Allà t’expliquen com són les balenes, què mengen, com es comuniquen i perquè es troben balenes a Andenes a només 1h de navegació de la costa. L’idioma de l’explicació depèn de l’origen dels científics que hi hagi en aquell moment. Nosaltres vam poder triar entre Holandès, Alemany i Anglès. Ens vam situar al grup d’anglès juntament amb els noruecs, que no tenien cap problema per l’idioma, i va ser prou assequible ja que el noi era italià i se l’entenia força bé. Ens expliquen que durant el safari veurem Sperm whale, catxalots, però només mascles ja que les femelles i les cries viuen tot l’any en aigües més calentes a prop de les Azores i en ocasions algun mascle les visita. No queda clar perquè estan separats.

i molta més informació de Noruega a Narinant.cat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...