15/10/12

Coneix Món: més enllà del viatge



Com ja coneixeu, el turisme és un dels principals generadors d’activitat econòmica a nivell mundial i la realitat  és que moltes de les ofertes fomenten un turisme de masses que transforma la cultura en una mercaderia, no respecta els ecosistemes i no ofereix unes condicions laborals dignes a les persones que hi treballen.

Per respondre al model de turisme de masses, diferents entitats i moviments socials denuncien els impactes negatius del turisme sobre les societats d’acollida i es dediquen a donar suport solidari als col·lectius afectats. En alguns casos fan recerca i estableixen models de desenvolupament turístic sostenibles i específics per a cada destinació i fan crides a la responsabilitat de les turistes, operadores turístiques, empreses i institucions... I en concret i davant d’aquesta situació, els últims anys han sorgit propostes com el portal Coneix Món que ofereix recursos per viatjar arreu del món de manera responsable.

 Aquest projecte, creat per l’associació COMSOC-Comunicació Social, una entitat plural i jove que té la seu a la Xarxa Comunitària de Sant Antoni, ofereix també una agenda d’actes, notícies i un directori d’entitats del sector del turisme responsable. El projecte combina emissions radiofòniques i àlbums de viatges particulars perquè a ningú li falti informació per fer una estada responsable a algun indret del món. Argentina, Brasil, Cuba, Japó, Marroc, Senegal són algunes destinacions que centren el contingut d’aquesta web-ràdio, que ofereix les usuàries l’oportunitat de viatjar virtualment, abans de fer-ho físicament.

Us encoratjo a conèixer aquest portal i a participar en les seves iniciatives... 

OFERTA:  L'Agència de viatge online LOGITRAVEL  acaba de publicar les seves ofertes pels ponts de novembre i desembre, així que si esteu pensant de fer aquesta escapada aquí teniu un bon ventall d'ofertes per arreu... 

1 comentari:

Quaderns de bitàcola ha dit...

És molt interessant aquesta web, tothom hauríem de respectar els llocs on viatgem. El món és de tots! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...