23/4/10

FELIÇ SANT JORDI !!! i acabo amb una selecció de llibres d'Europa...


Per finalitzar aquesta setmana dedicada als llibres de Sant Jordi, us presento alguns dels meus preferits d'Europa... i com sempre accepto tota mena de suggeriments...

"Camins d'Itàlia" de Narcís Comadira: Un recorregut fascinant per racons apassionants i màgics d'aquest país tan proper i evocador. Com en un quadre, l'autor ens descriu el que veu i sent en els viatges: una composició d'espais que ens transporten a Sicília, Torí, Bolonya, que fan olor de tòfona blanca, salsa bolonyesa i raïm premsat. Com el mateix Comadira diu en el pròleg: "Busco una narració, ni una explicació d'un itinerari, ni menys confegir una guia. Aspiro a fer literatura".

"Dersú Uzalà. Pel país de l'Ussuri" de Vladímir Arséniev: El llibre consta de dues narracions: Dersú Uzalà i Pel país de l'Ussuri fetes per l'explorador rus Vladímir Arséniev a finals del segle XIX en les que detalla les exploracions que realitzà a la zona del riu Ussuri. En el seu viatge, Arséniev es troba amb Dersú, un caçador que viu sol a la taigà. Entre ambdós s'estableix una amistat profunda... Per nosaltres és un dels millors relats de viatges d’exploració i que el pas del temps ha convertit en semillegendaris. Imprescindible !!!

"Orgull i prejudici" de Jane Austen: Jane Austen em té el cor robat, podriem llegir i rellegir aquest clàssic de la literatura anglesa any rera any !!! El veïnat d’una vila d’Anglaterra es mobilitza quan hi arriba un jove que és un bon partit.

"Cafè balcànic (viatges, aventures i personatges a Croàcia i Eslovènia)" de Francesc Miralles: L'autor descriu amb humor i sinceritat inaudita quinze anys (1989-2002) de disbarats, malentesos i aventures sorprenents a Croàcia i Eslovènia, a cavall entre la Iugoslàvia terminal, les guerres balcàniques i la integració a la Unió Europea.

"Visita a Atenes" de Xavier Coromina: En aquest llibre, el viatger narrador mai no es posa per damunt del que observa. La ironia és un tret estilístic important del seu discurs narratiu i li serveix per crear el distanciament just entre el que observa i el que afirma el tòpìc, entre el que diu l’erudició i el que és la realitat de la Grècia actual... I el que és millor d’aquest excel·lent llibre és que es pot llegir com una novel·la; tan bé sap travar l’autor un fet aparentment poc extraordinari com és una estada a Atenes.

"L'home inquiet" de Henning Mankell: A la vida de l'inspector Kurt Wallander hi ha hagut alguns canvis: no només ha fet realitat el vell somni de tenir una casa al camp, sinó que a més la seva filla Linda l'ha fet avi. Però la tranquil·litat de seguida s'esvaeix quan un dia d'hivern de 2008 el sogre de Linda, un oficial d'alt rang de la Marina sueca anomenat Håkan von Enke, desapareix mentre passeja per un bosc prop d'Estocolm. Sembla que la darrera novel·la de Wallander... o no...?

"Viatge a Portugal" de José Saramago: El Premi Nobel ens porta pels camins que recorre un viatger pel seu propi país: una ruta que va molt més enllà dels itineraris establerts i que ens descobreix un país ple d'emocions i contrastos.

"La casa dels finestrons verds" de George Douglas Brown: Aquest apassionant relat ens descobreix en els seus passatges l’entramat social de Barbie, una petita ciutat escocesa. La casa dels finestrons verds es va publicar el 1901 a Londres i a Nova York i fou un gran èxit popular: al cap d’un any havia assolit la setena edició. Amb el temps aquesta novel·la s’ha convertit en un fenomen semblant al de Cims Borrascosos D’Emily Brontë.

"L'angel caigut" de Boris Akunin: En un parc de Moscou, un dia assolellat de primavera un estudiant es tira un tret davant la mirada estupefacta d'una noia que li acaba de negar un petó. És tan sols la primera d'un seguit de morts inquietants i inexplicables; i Erast Fandorin, un jove detectiu, es fica de ple a nvestigar aquestes morts fins que topa amb una organització secreta formada pels ersonatges de més prestigi de la societat russa del segle XIX.

"El destí i altres contes dels Balcans": Aquest volum ens ofereix “una antologia de la riquíssima tradició oral dels Balcans”. Els contes conserven en aquesta versió escrita tota la vivacitat de la paraula dita, i amb aquest to planer ens acosten històries dels més diversos registres.

I per acabar us convido a visitar narinant.cat on podeu trobar un munt de llibres de viatges i d'altres cultures... i FELIÇ SANT JORDI !!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...