
Per finalitzar aquesta setmana dedicada als llibres de Sant Jordi, us presento alguns dels meus preferits d'Europa... i com sempre accepto tota mena de suggeriments...
"Camins d'Itàlia" de Narcís Comadira: Un recorregut fascinant per racons apassionants i màgics d'aquest país tan proper i evocador. Com en un quadre, l'autor ens descriu el que veu i sent en els viatges: una composició d'espais que ens transporten a Sicília, Torí, Bolonya, que fan olor de tòfona blanca, salsa bolonyesa i raïm premsat. Com el mateix Comadira diu en el pròleg: "Busco una narració, ni una explicació d'un itinerari, ni menys confegir una guia. Aspiro a fer literatura".
"Dersú Uzalà. Pel país de l'Ussuri" de Vladímir Arséniev: El llibre consta de dues narracions: Dersú Uzalà i Pel país de l'Ussuri fetes per l'explorador rus Vladímir Arséniev a finals del segle XIX en les que detalla les exploracions que realitzà a la zona del riu Ussuri. En el seu viatge, Arséniev es troba amb Dersú, un caçador que viu sol a la taigà. Entre ambdós s'estableix una amistat profunda... Per nosaltres és un dels millors relats de viatges d’exploració i que el pas del temps ha convertit en semillegendaris. Imprescindible !!!
"Orgul

"Cafè balcànic (viatges, aventures i personatges a Croàcia i Eslovènia)" de Francesc Miralles: L'autor descriu amb humor i sinceritat inaudita quinze anys (1989-2002) de disbarats, malentesos i aventures sorprenents a Croàcia i Eslovènia, a cavall entre la Iugoslàvia terminal, les guerres balcàniques i la integració a la Unió Europea.
"Visita a Atenes" de Xavier Coromina: En aquest llibre, el viatger narrador mai no es posa per damunt del que observa. La ironia és un tret estilístic important del seu discurs narratiu i li serveix per crear el distanciament just entre el que observa i el que afirma el tòpìc, entre el que diu l’erudició i el que és la realitat de la Grècia actual... I el que és millor d’aquest excel·lent llibre és que es pot llegir com una novel·la; tan bé sap travar l’autor un fet aparentment poc extraordinari com és una estada a Atenes.
"L'home inq

"Viatge a Portugal" de José Saramago: El Premi Nobel ens porta pels camins que recorre un viatger pel seu propi país: una ruta que va molt més enllà dels itineraris establerts i que ens descobreix un país ple d'emocions i contrastos.
"La casa dels finestrons verds" de George Douglas Brown: Aquest apassionant relat ens descobreix en els seus passatges l’entramat social de Barbie, una petita ciutat escocesa. La casa dels finestrons verds es va publicar el 1901 a Londres i a Nova York i fou un gran èxit popular: al cap d’un any havia assolit la setena edició. Amb el temps aquesta novel·la s’ha convertit en un fenomen semblant al de Cims Borrascosos D’Emily Brontë.
"L'ang

"El destí i altres contes dels Balcans": Aquest volum ens ofereix “una antologia de la riquíssima tradició oral dels Balcans”. Els contes conserven en aquesta versió escrita tota la vivacitat de la paraula dita, i amb aquest to planer ens acosten històries dels més diversos registres.
I per acabar us convido a visitar narinant.cat on podeu trobar un munt de llibres de viatges i d'altres cultures... i FELIÇ SANT JORDI !!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada