26/4/10

En cotxe per Normandia

" Volíem dedicar el día a veure Caen i els seus voltants; la capital i ciutat més gran de la regió de Baixa Normandia, prefectura del departament de Calvados.

Cap a Pont l'Évêque: Des de l'hotel de Grosfy , i , per l'autopista A29 , s'arriba a la perifèria de Le Havre , on es travessa el "pont de Normandie ", pont sobre l'estuari del Sena : la seva longitud total és de 2.143 m. i el peatge per cotxes és de 5 € . Ja a l'altra riba , en primer lloc ens parem a la ciutat de Pont l'Évêque , famosa per un preuat formatge amb D.O , i situada ja en el departament de Calvados, i dintre la comarca de " Pays d'Auge " i catalogada com "Les Plus Beaux Villages de France ". Tot el centre de la ciutat és un desfilar de flors i cases normandes de tots colors. A prop el carrer principal que dona a l´oficina de turisme hi ha un aparcament gratuït , i des d'allà és un curt passeig anar a tots els llocs . El riu " Touques ", el travessa i tot el pont i els seus voltants estavem adornats de flors i verd, així com els carrers i les cases . A prop hi ha l'esglèsia de " Presbytère Saint Michel " que data del segle XV , i, ja a la sortida el barri de cases antigues de fusta de "Les Tourailles"..."

L'Ou Cost és el bon títol d'un bloc dedicat a les escapades... avui us volia presentar la ruta en cotxe per Normandia de l'agost del 2009, plena d'informacions pràctiques...

I molta més informació de França a Narinant.cat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...