23/12/10

Els maies a Tots x Tots

TOTS x TOTS és un dels programes "estrelles" de COM Ràdio, la cadena pública creada l'any 1995 com a agrupació d'emissores catalanes locals i impulsada per la Diputació de Barcelona. Aquest programa acull des de la seva creació les notícies d'actualitat en el camps de la solidaritat i la cooperació internacional per anar amb el pas dels anys tractant tota mena de temes socials que l'han portat actualment ha col·laborar amb projectes tant interessants com la Revista Sàpiens o a crear seccions com Vides Anònimes o Ètnies del Món.

Avui us volia presentar una de les edicions del programa Ètnies del Món, en concret, el dedicat als Maies:

"Dilluns 8 de novembre a l’Ètnies del Món vem conéixer la cultura maia, amb en Kajkoj Maximo Ba’Tiul, antropòleg maia poqomchi, escriptor, teòleg i activista social pels indígenes de Guatemala. Aquests dies va ser a Barcelona convidat per l’ONG ’AlterNativa, Intercanvi amb Pobles Indígenes’.

Els maies van formar una de les civilitzacions més importants de la història. Van ser avançats en el seu temps pel que fa a la ciència, l’astronomia i l’arquitectura; i eren experts en l’art de l’orfebreria, la ceràmica i el tèxtil.

Contràriament al que molta gent creu, els maies no han deixat d’existir, i encara a dia d’avui milers de persones parlen els seus dialectes i mantenen la seva diversitat cultural..."

i molta més informació de MÈXIC a Narinant.cat

1 comentari:

rebaixes ha dit...

bon nadal...anton.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...