27/2/11

Biblioviatge al Quebec

Fa poc us parlava de la Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú que desenvolupa una iniciativa molt i molt interessant a través del seu Bibliobloc Fora de prestatge.

Us presentava la secció Biblioviatges on podem trobar diferents destinacions amb una introducció sobre allò més característic o interessant del país per afegir-nos al final de l'escrit una bona selecció de llibres, guies, dvd's, cd's i llibres infantils que podem consultar o reservar mitjançant el servei de prèstec de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, i en concret, el Biblioviatge dedicat a Ontario i avui tinc el plaer de presentar-vos una altra província canadenca, Quebec:

"Seguint el curs del riu, arribarem a la capital de la província, Quebec, situada a la confluència dels rius Sant Llorenç i Sant Carles. La ciutat va ser fundada per l’explorador francès Samuel de Champlain l’any 1608 que li va donar el nom de Quebec utilitzat pels nadius i que vol dir “on el riu s’estreny”. La part més antiga de Quebec es divideix en dues zones: la Haute-Ville, situada sobre un promontori rocós anomenat Cape Diamond, que manté l’antiga atmosfera europea, i la Basse-Ville, que es troba en les riberes dels rius i és el centre econòmic de la ciutat, amb modernes edificacions. Les muralles, construïdes entre 1823 i 1832, envolten gran part de la zona antiga del Quebec i estan dominades per una ciutadella..."

I molta més informació de CANADÀ a NARINANT.CAT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...