Bernat Calbetó és l'autor de Cap de Creus, la revista digital de viatges en català, una nova iniciativa que des d'aquí volem donar la benvinguda i el nostre suport... i per començar a fer boca avui us convido a llegir un article sobre les Illes Lofoten, de la secció Pel Món:
"Tots els hiverns, la càlida corrent del Golf porta el bacallà àrtic cap al sud, del mar de Barents a les aigües de les Lofoten. És un fenomen curiós i que ha propiciat que les Illes Lofoten s’hagin convertit en la principal àrea de pesca hivernal de Noruega. La pesca, aquí, és tota una indústria i el seu rei indiscutible, el bacallà. Mentre passejo per Reine, considerat un dels paisatges més pintorescs de tot el país, observo com encara se segueix secant el bacallà en les omnipresents perxes de fusta. Acostumat al bacallà salat, blanc, a punt per ser esqueixat o enfarinat i fregit en oli ben calent se’m fa estrany. Passaran fins a dos o tres anys fins que aquests individus del mar acabin en qualsevol plat d’un restaurant de Lisboa, Itàlia o fins hi tot a Nigèria..."
"Tots els hiverns, la càlida corrent del Golf porta el bacallà àrtic cap al sud, del mar de Barents a les aigües de les Lofoten. És un fenomen curiós i que ha propiciat que les Illes Lofoten s’hagin convertit en la principal àrea de pesca hivernal de Noruega. La pesca, aquí, és tota una indústria i el seu rei indiscutible, el bacallà. Mentre passejo per Reine, considerat un dels paisatges més pintorescs de tot el país, observo com encara se segueix secant el bacallà en les omnipresents perxes de fusta. Acostumat al bacallà salat, blanc, a punt per ser esqueixat o enfarinat i fregit en oli ben calent se’m fa estrany. Passaran fins a dos o tres anys fins que aquests individus del mar acabin en qualsevol plat d’un restaurant de Lisboa, Itàlia o fins hi tot a Nigèria..."
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada