8/2/11

Una catalana a Quito

Catalans pel Món son les històries de catalans i catalanes que viuen a diferents parts del món.Relats en primera persona que ens expliquen l'actualitat del país on resideixen, el que està passant a les ciutats que els han adoptat i com la gent d'altres llocs veu Catalunya.Diferents punts de vista de la realitat..., des de latituds llunyanes...

Avui podem conèixer la visió d'Equador de Laura Fahndrich que viu a Quito:

"Ahir al vespre, es van celebrar les Festes de Guapulo. Fa gairebé tres anys que visc a Quito però mai havia tingut l'oportunitat d’anar-hi. Guapulo és un barri o “parroquia electoral” de Quito al qual s'accedeix pel Camino de Orellana, un carrer ple de tombs i que fa molta baixada. Molta! En els últims anys, Guapulo s’ha tornat el barri bohemi i artístic de Quito, ple de botigues, bars originals i bon ambient.

Cada 7 de setembre se celebren les festes de Guapulo, un esdeveniment ple de música, dansa, menjars típics, disfresses i focs artificials. La tradició vol que una família del poble sigui l'amfitriona i pagui bona part de la festa sinó tota. Les famílies es van rotant d’any en any i així “la factura” no toca sempre als mateixos..."

I molta més informació d'EQUADOR a NARINANT.CAT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...