14/10/09

INTO 2009: Escoltem els viatgers i els turistes 2.0


Enguany té lloc el VI Seminari Internacional en Innovació i Turisme (INTO) organitzat per la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears. L'INTO va néixer l'any 2004 davant la necessitat de crear a les Illes Balears una plataforma de debat de propostes d'investigació i anàlisi crítica de la innovació en els diferents sectors de la indústria turística. Després de cinc edicions, el Seminari INTO s'ha consolidat com el fòrum de referència en aquesta matèria.

Per primer cop en aquest marc, el proper dijous dia 22, tindrà lloc una taula rodona amb el nom "Escoltem els viatgers i els turistes 2.0" moderada per Bel Llodrà, Coordinadora de l'Àrea de Comunicació Digital de la Fundació IBIT, i on he tingut la sort d'estar convidat amb altres quatre persones: Mateu Batle, Toni Mascaró, Marilén González i Julio García Ramis per tal de reflexionar conjuntament, a partir de les nostres experiències, sobre l'ús de la xarxa internauta com a eina de comunicació i informació viatgera i turística...

Tot plegat, ho trobo molt interessant (més enllà del reconeixement de la "Catosfera viatgera" -els blocaires que relatem i compartim en català els nostres viatges- ) per dos aspectes: el primer, pel fet de poder aprendre de l'opinió de diferents i nombrosos actors turístics i viatgers, i el segon, per poder participar en la creació d'un espai -on des del món del turisme- es dóna la paraula a internautes que fem ús de la xarxa com a element per descriure el nostre viatge, per planificar les nostres vacances o escapades, per assessorar-nos a partir de l'experiència d'altres viatgers, per compartir casa i conversa, per interactuar a l'organitzar la ruta o per valorar l'oferta existent.

Estic segur que serà una experiència molt fruitosa i interessant, i per això us encoratjo a participar presencialment en aquest VI Seminari Internacional en Innovació i Turisme (INTO), o mitjançant internet ja que el Seminari INTO es podrà seguir des de qualsevol ubicació geogràfica...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...