13/10/09

Més enllà a Turquia i Iran

"Hem arribat a Erzurum des de Divrigi en un trajecte en tren de més de 9 hores, comptant les dues hores de retard que sempre porta el Dogu Expressi. El paisatge de l'Anatòlia és preciós, amb estepes i petits turons que es retallen com a cotó fluix sota un cel blau-gris.

Podríem escriure un guia dels hotels d'Erzurm. Lluís ha pujat les escales de tots els hotels que hi ha a la ciutat. Luxosos i destarotats, tots amb preus excessius. Hem optat pel Dede, situat al mateix centre, en un tercer pis d'escales empinades i sense ascensor que ens ha fet suar la cansalada. Hem arribat dalt ofegats, però hem agraït l'aigua calenta de la dutxa.


De bon matí hem sortit a explorar Erzurum, una ciutat que ha estat ocupada per armenis, perses, romans, bizantins, àrabs, seljúcides, mongols i russos. Un llarg estol d'exèrcits dels quals n'han quedat algunes mesquites i la bonica Cifte Minareli Medressi. Construïda l'any 1200 en estil seljúcida, el seu pati principal i els seus minarets bessons són dignes de veure. Aquests, passarien desapercebuts a Àsia Central però nosaltres els agraïm, són preciosos...."

De nou, tenim la sort de gaudir d'un dels relats dels viatges de la Núria Borràs i en Lluís Bono, autors del bloc i la web Més enllà... ara fa tot just deu dies que van marxar camí de Turquia per tornar a visitar aquest país i per descobrir en poques setmanes l'Iran... Si us agraden els relats de viatges estic segur que també considerareu aquest bloc com uns dels vostres preferits !!!

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...