31/10/09

Apunts d'un viatge a Turquia

"... Què us puc dir de Santa Sofia? Dons que és, senzillament, espectacular!!!! Per més que hagis llegit sobre ella, per més fotos que n'hagis vist, quan entres a Santa Sofia t'envaeix l'emoció. La basílica en si, és una meravella autèntica. Immensa. Amb els raigs de sol colant-se per les finestres. I els càntics de crida a l'oració que des dels minarets t'embolcallen en aquesta atmosfera màgica... La galeria superior ens ha sorprès per les seves dimensions i, per descomptat, pels mosaics!! Em va encantar la figura de l'emperadriu Irene. Y... el rostre de Jesús en Pantocrator... Quina meravella!!!! Sembla mentida la quantitat de matisos que es poden aconseguir en un mosaic!!"

Notes de viatge és el bloc de la Lourdes Ferrer i aquest cop el relat d'una ruta de quinze dies durant l'agost del 2009 per Turquia. Un relat ple de bones, pràctiques i útils informacions, ple de detalls i anècdotes i enriquit amb emocions i sensacions... us recomano que si prepareu un viatge a aquest país heu de fer abans una visita a aquest bloc...

I avui és el darrer dia per rebre els vostres suggeriments per tal de millorar El Bloc dels Viatges... Moltes gràcies !!!!!

30/10/09

Lèmurs a Bèlgica

"No em diguis lo vell que ets, ni lo educat que ets, diga'm quant has viatjat i et diré lo savi que ets..." Abu l-Qasin Muhammad Ibn´Abd Alläh al-hashimi al-Qurashi (MAHOMA)

Ja fa temps que us volia presentar un interessant bloc Lemúria, la mirada del lèmur (píndoles de viatges) de la Gloria i el Iago que per feina van estat visquent durant anys a sudamérica, primer a Argentina i després al Brasil i un cop acabades aquestes "aventures laborables" van seguir viatjant intentant esprémer totes les fases del viatge (preparar, viatjar, recordar).

De ben segur que les seves píndoles us transportaran al cor del viatge, així que avui us convido a llegir les dedicades a Bèlgica: "...Ens centrem a Bruges (Brugge en flamenc), es una ciutat que el seu centre històric fa que no sembli que estàs passejant per una ciutat gran, sembla que estiguis en un poble d’ “atrezzo”, inclós la gent que habita per aquella zona de la ciutat semblen figurants d’ una pel.lícula que et vé molt de gust de protagonitzar.Els seus Canals ens recorden que estem passejant per la “Venecia del Nord”, les seves xocolateries, no tan opulents com les de Brusseles, ens aporten la dolçor necesària per continuar vivint un romàntic conte de fades en el nostre imaginari..."

Recordeu que ja estem en els darrers dies per ajudar-me a millorar El Bloc dels Viatges: espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

29/10/09

Buscant camins al sudest asiàtic

"Bali, tot i ser molt turística no deixa de sorprendre. La seva gent segueix creient fermament amb les tradicions hinduistes. O sigui que a qualsevol lloc que vagis es habitual aixecar-te i trobar-te unes barretes d’encens a la finestra i un platet de bambú amb floretes, arròs i un cafetó a la porta d’entrada. No pas perquè tel prenguis sinó com a ofrena als deus!!!
Tot el santíssim dia estan decorant els temples públics i els temples que tenen a les cases. A vegades aquests petits temples casolans son mes grans que la pròpia casa!!! La seva gent tot i que et van amb unes rai van de color i unes Nike, segueix portant el turbant i les faldilletes típiques, això, i sense oblidar les camises estampades amb tot tipus de color!!! Per tant es d’admirar que tot i la ma de turistes que visiten l’illa encara es conservi tot això..."

Amb aquestes parauales comença el relat d'en Jordi Quellos a l'arribar a Bali, la nova etapa del seu llarg viatge per Àsia, i especialment pel sudest d'aquest continent: Indonèsia, Filipines, Vietnam, Myanmar o Laos... Una meravella de ruta plena de colors i olors...

Recordeu que ja estem en els darrers dies per ajudar-me a millorar El Bloc dels Viatges: espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

28/10/09

Direcció Lofoten

"Un dels dies més esperats del viatge ha arribat. Avui posarem els peus al Preikestolen, un dels paisatges més fotografiats de tot Noruega. Es tracta d'un espectacular penya-segat rocós que es desploma més de 600 metres fins a les tranquil·les aigües del fiord Lysefjorden.

El camí que hi porta no presenta cap mena de complicació, però es tracta d'un recorregut llarg (unes quatre hores entre l'anada i la tornada) i més cansat del que pot semblar mirant només el mapa..."

El passat diumenge 2 d'agost del 2009 van començar la Sílvia i l'Albert el seu viatge a Noruega. I així va nèixer Direcció Lofoten per tal de recollir tot el que els va envoltar en aquest llarg viatge en furgoneta que els va portar en el seu punt més septentrional, fins a les remotes illes Lofoten, més enllà del cercle polar àrtic.

Recordeu que ja estem en els darrers dies per ajudar-me a millorar El Bloc dels Viatges: espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

27/10/09

Senderisme al país dels càtars

En Joan Carles Frisch és l'autor del bloc "Senderisme, viatges i més" on ens relata les seves experiències en el senderime sempre amb un munt d'anècdotes i bones imatges. Avui podem gaudir del relat del febrer de l'any 2008 a le Sentier Cathare:

"Sortim de la Gite cap a les 9 amb bon temps; la temperatura es de només 5º sota zero però confiem que el sol escalfarà una mica l'atmosfera . Avui no caminarem massa, perquè està previst d'arribar cap a 2/4 d'12 a Montsegur, on ens espera el guia. Un cop acabada la visita i després de baixar al poble, visitarem el museu dels càtars..."

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

26/10/09

Buscadors a Perú

"La gran ciutat de Lima ens va servir de sala d’espera mentre arribava l’hora del nostre autocar a Huaraz, el nostre autocar a les muntanyes. Lima no destaca per la seva bellesa, però ens va servir per passar un dia i començar a conèixer Perú..."

Després d'uns emocionats comentaris comença el relat del viatge a l'agost de l'any 2008 d'en David i la Neus de Sant Boi de Llobregat, autors del bloc Buscadors d'Indrets, al Perú... Un relat ple de bones imatges i bons comentaris...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

25/10/09

Rodamons per la Ruta de la Seda

Avui us volia presentar el bloc Rodamons, obra d'en Víctor, topògraf al que li agrada molt el futbol, bé, el Barça i sortir amb els amics a fer unes birres i la Laura, farmacèutica, que li agrada molt la dansa i també sortit de festeta. Tots dos van marxar el 23 de juny d'aquest any cap a Roma per inciair una ruta que els ha portat fins el moment a l'Uzbekistan i el Kirguizistan, en el cor de l'Àsia Central... Un viatge ple d'emocions i descobriments:

"Des de que vam començar a pensar en venir a Uzbekistan i el vam tenir situat al mapa, noms com Samarkanda, la ruta de la Seda i el mar d’Aral ens cridaven l’atenció. Després, mirant bé la ruta que pensàvem fer i els dies que teníem de visat vam pensar que seria una mica difícil arribar-hi però cada cop que ens hi acostàvem, les ganes de veure els vaixells enmig d’un desert de sorra, anaven creixent exponencialment. El mar d’Aral es troba entre Kazakhstan i Uzbekistan, bé, millor dit es trobava..."

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

24/10/09

Amics de La Rabassa

El col·lectiu Amics de la Rabassa neix l'agost de l'any 2007 com a resultat de la preocupació d'un grup de ciutadans pels projectes i accions empreses pel Comú de Sant Julià al bosc de La Rabassa.

Aquest grup de reflexió i acció ciutadana pensa que la informació sobre el projecte Naturlàndia ha estat insuficient: malgrat haver dut a terme una presentació pública del projecte, aquesta estava mancada de concreció i en ella no es parlava en cap moment del giny que darrerament s'ha posat en funcionament: el Tobotronc. És per aquests fets que ens permetem manifestar que hi ha poca transparència en les actuacions que s’estan duen a terme o que es preveuen fer a la Rabassa, no només respecte al parc temàtic Naturlàndia o al Tobotronc, sinó també sobre altres àmbits igualment importants com el camp de tir, l’abocador o el telecabina. Una altra Andorra és possible...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

23/10/09

En cotxe per Tunísia

En Carlos i la Gemma disposen d'una web de viatges on ens van comentar les seves rutes i estades per diferents indrets del món. Avui us volia convidar a conèixer la seva ruta per Tunísia durant una setmana a l'abril de l'any 2006 i les anècdotes viscudes:

"Vam arribar a Douz per a visitar les dunes del desert a lloms d'un camell, previ pagament del pack d'excursions (Camells, 4x4 i sopar berber per 58 ¤ cadascun). Per un euro més t'incloïen la gel·laba i el torbant. Tots disfressats, a llom d'un camell vam fer una interessant passejada per les dunes de Douz..."

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

22/10/09

A Mogilitsa... saps què vull dir-te ?

"Hui vos parle un poc de Mogilitsa (Могилица), un poblet a l’extrem sud del país, proper a la frontera amb Grècia, on vaig passar la major part de la meua estada a Bulgària. L’indret està situat a recer de les muntanyes de Ròdope, una serralada de la península balcànica d’extraordinària bellesa. Als seus peus passa el riu Arda, que a l’estiu no té gaire aigua. Per arribar-hi des de Sofia, ens cal fer un bon tram d’autovia, sortejar Plovdiv (Пловдив), la segona ciutat més gran del país, passar per Smolyan, la capital de la província, i recórrer uns quants quilòmetres de revoltes que serpentegen entre muntanyes."

En Josep Lluís és l'autor d'un interessant bloc, pel de reflexions, anècdotes, comentaris i bon humos, Saps què vull dir-te ? i avui us volia convidar a gaudir del seu viatge a Bulgària, de ben segur us agradarà...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

21/10/09

Imatges d'un viatge a Bèlgica

El reusenc Te la mà Maria ha viatjat per Bèlgica aquest estiu de l'any 2009.

Com sempre, acompanyades d'unes breus informacions i unes bones fotografies ens ofereix un primer tast d'aquest país i al llarg de tres dies ens mostra les excel·lències de aquests llocs, poseu-se còmodes i donem un petita volta per les meravelles que veurem: Anvers, Brusel·les, Bruges i Gent.

Per cert, us recordo que avui comença a Mallorca el VI Seminari Internacional en Innovació i Turisme (INTO) organitzat per la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears. Ja us aniré explicant...

I també recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

20/10/09

De nou a l'Índia...

L'Eduard, autor del bloc Com a gotes a l'oceà (un dels meus blocs preferits) es troba, de nou, a l'Índia col·laborant a Shanti Bhavan - si us plau feu una ullada a la web: fan una tasca imprescindible !-. Us volia convidar a llegir aquest relat publicat fa un parell de setmanes amb el títol "Final de nit inesperat": "Aquest dissabte i diumenge he estat a Bangalore, comprant provisions i ingerint proteïnes (la resta de la setmana a Shanti bhavan estic a règim vegetarià). Dissabte al vespre vam anar a sopar uns quants voluntaris al Hard Rock Cafe de Bangalore.

En tot cas, la qüestió és que havent sopat, en Min Ho (un danès d'origen koreà) i jo tornàvem al nostre hotel caminant i vam passar per davant d'una sala de festes on semblava que celebraven un casament. Vam treure el nas per una finestra per simple curiositat, i immediatament un noi que va resultar ser amic del nuvi ens va demanar que si-us-plau entrèssim i encara no ens havíem adonat ja ens estava estirant del braç, i pocs segons després presentant-nos el nuvi.

Era una boda musulmana (la segona que veig estant a l'Índia). Ens van fer assentar en una taula, ens van donar sopar, ens van fer fotos amb el nuvi, vam conèixer la seva família... Molt surrealista de veritat. Nosaltres anàvem insistint que no, que no a tot, però ells vinga a afalagar-nos amb tota classe d'atencions, fins i tot ens van donar un obsequi al marxar.

Increible de veritat. Les històries més bones sempre et passen quan menys les esperes..."

Aaaah i tampoc us perdeu l'entrada dedicada a la festa del Diwali...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

19/10/09

Apunts de viatge: Alaska

Alguns de vosaltres coneix la meva passió per Alaska, la darrera frontera on natura i ésser humà es troben més enllà dels sentits. Així que haver descobert el bloc Apunts de viatge d'en Jordi Canal-Soler (on a més ens parla d'Egipte, Laos, Austràlia o Marroc...) ha estat tota una alegria i ja porto dies seguint els seus comentaris i experiències arreu del món... per tot això us deixo amb la lectura d'una relat d'Alaska:

"Hi ha una casa petita a Haines, Alaska, tota ella de fusta pintada de blanc, amb els marcs de les finestres de color verd i un petit jardí cobert de flors. Podria passar per l’ordinària casa d’un apassionat de la jardineria, però en realitat acull al seu interior un dels museus més especialitzats del món. Un immens rètol davant de la porta dóna ja una pista del que es pot trobar al seu interior: té forma de martell, i amb lletres florides anuncia a tothom que passi pel davant que dins d’aquell bucòlic edifici el visitant hi podrà trobar el Hammer Museum (el Museu del Martell).

-Hello! -em saluda una veu escardalenca quan travesso el llindar de la porta.

Retorno la salutació instintivament, giro el cap i m’adono que he saludat un lloro gris que parla des d’una gàbia quadrada al mig del solàrium de l’entrada. Entro més endins i aquest cop em saluda una veu humana. Prové d’un home vestit amb camisa de quadres i texans de doble tela que per la fila que fa podria haver participat al Logging Show.! "

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

18/10/09

De Menorca a Alemanya...

Catalans pel món és un bloc del 3cat24.cat (el portal informatiu de la Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio) que ens mostra aquelles històries de catalans i catalanes que viuen a diferents parts del món: Relats en primera persona que ens expliquen l'actualitat del país on resideixen, el que està passant a les ciutats que els han adoptat i com la gent d'altres llocs veu Catalunya. En resum, diferents i interessants punts de vista de la realitat, des de latituds llunyanes...

Avui us volia convidar a llegir les cròniques de na Marga Febrer de Ferreries des de la ciutat de Munic on viu des del novembre del 1994...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

17/10/09

Circumstàncies nòmades en els Balcans

"Els dies que acabo de passar als Balcans m'han servit per constatar que si, que existeix la vida, i intel·ligent, després de la desmembració d'una nació. Que la gent riu, que la gent plora, que la gent s'estima, que la gent s'odia, que s'emborratxen i fins i tot (oju!) miren Los hombres de Paco. Quedi així un testimoni escrit d'aquest sorprenent i paranormal fenomen.

Abans d'entrar en contacte amb aquesta realitat desmembrada, surto de Trieste, travesso el que queda del teló d'acer i retorno als Balcans. Entre impaciència i nervis fruit d'experiències passades (vegeu "Balcans 2005: el procés de Rupa"), em registren a la frontera eslovena i em donen vist-i-plau i tamponació, en una llengua inintel·ligible, per accedir a Croàcia...".

Circumstàncies nòmades són les percepcions, al·lucinacions, mossegades i especulacions d'un nòmada de circumstàncies durant el seu periple terrestroasiàtic... i a més, és el bloc d'en Lluís de camí pels Balcans, cap a Rússia i amb l'objectiu d'arribar a la Xina...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

16/10/09

Un passeig per Berlín

Amb aquestes paraules: "M'he escapat uns dies a Berlín. M'agrada passejar. Un ha de confiar i caminar. Encara que caminis sense saber on vas. La qüestió és caminar. Aquests dies camino per Berlín i ho vull compartir amb vosaltres..." es presenta la Virginia del Passeig de Sant Joan, 87 i ens presenta el seu bloc Un passeig per Berlín.

Aquest és una meravella de bloc que ens mostra amb sensibilitat i humor mil i un racons de la capital alemanya i així la seva autora ens condida a descobrir i ens transporta a gaudir dels seus secrets més preuats...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

15/10/09

Això és un bloc de viatges...


Això és un bloc de viatges on algunes persones escrivim, relatem les nostres vides i les vides d'altres.

Això és un bloc de viatges on ens trobem persones que ens agrada descobrir altres persones.

Això és un bloc de viatges on es narren petites (o grans) amistats, alguns records i un cel de guspires de vida.

Això és un bloc de viatges on es dibuixen colors d'arreu del món i on ens sedueixen mots de terres llunyanes.

Això és un bloc de viatges on hi ha finestres obertes de bat a bat i infinites rutes més enllà de l'horitzó.

Això és un bloc de viatges on hi ha capvespres a les dunes de sorra, nits acaronades per xiuxiuejos desconeguts, matinades a la humitat de la selva i migdies amb les essències del paradís.

Això és un bloc de viatges que parla de l'amor a la diferència, de la passió humana per l'art, de l'esperit de la pau i de l'alegria de la vida...

Per tot això, per poder tornar a gaudir de més riures, de més colors, de més passió, de més amor... avui, aquest bloc de viatges us recorda que el canvi climàtic no espera per ningú. Així que si voleu saber més o col·laborar a favor de la terra, podeu consultar aquestes iniciatives i organitzacions:

Greenpeace
Intermon Oxfam
Ecologistes en acció
Kaos en la Red
Activistas por el clima
Mother Nature Network
Salvem la terra
Tanquem les nuclears
Fundació Terra
i qualsevol dels milers de blocs d'arreu del planeta que avui es coordinen per lluitar contra el canvi climàtic...

14/10/09

INTO 2009: Escoltem els viatgers i els turistes 2.0


Enguany té lloc el VI Seminari Internacional en Innovació i Turisme (INTO) organitzat per la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears. L'INTO va néixer l'any 2004 davant la necessitat de crear a les Illes Balears una plataforma de debat de propostes d'investigació i anàlisi crítica de la innovació en els diferents sectors de la indústria turística. Després de cinc edicions, el Seminari INTO s'ha consolidat com el fòrum de referència en aquesta matèria.

Per primer cop en aquest marc, el proper dijous dia 22, tindrà lloc una taula rodona amb el nom "Escoltem els viatgers i els turistes 2.0" moderada per Bel Llodrà, Coordinadora de l'Àrea de Comunicació Digital de la Fundació IBIT, i on he tingut la sort d'estar convidat amb altres quatre persones: Mateu Batle, Toni Mascaró, Marilén González i Julio García Ramis per tal de reflexionar conjuntament, a partir de les nostres experiències, sobre l'ús de la xarxa internauta com a eina de comunicació i informació viatgera i turística...

Tot plegat, ho trobo molt interessant (més enllà del reconeixement de la "Catosfera viatgera" -els blocaires que relatem i compartim en català els nostres viatges- ) per dos aspectes: el primer, pel fet de poder aprendre de l'opinió de diferents i nombrosos actors turístics i viatgers, i el segon, per poder participar en la creació d'un espai -on des del món del turisme- es dóna la paraula a internautes que fem ús de la xarxa com a element per descriure el nostre viatge, per planificar les nostres vacances o escapades, per assessorar-nos a partir de l'experiència d'altres viatgers, per compartir casa i conversa, per interactuar a l'organitzar la ruta o per valorar l'oferta existent.

Estic segur que serà una experiència molt fruitosa i interessant, i per això us encoratjo a participar presencialment en aquest VI Seminari Internacional en Innovació i Turisme (INTO), o mitjançant internet ja que el Seminari INTO es podrà seguir des de qualsevol ubicació geogràfica...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

13/10/09

Més enllà a Turquia i Iran

"Hem arribat a Erzurum des de Divrigi en un trajecte en tren de més de 9 hores, comptant les dues hores de retard que sempre porta el Dogu Expressi. El paisatge de l'Anatòlia és preciós, amb estepes i petits turons que es retallen com a cotó fluix sota un cel blau-gris.

Podríem escriure un guia dels hotels d'Erzurm. Lluís ha pujat les escales de tots els hotels que hi ha a la ciutat. Luxosos i destarotats, tots amb preus excessius. Hem optat pel Dede, situat al mateix centre, en un tercer pis d'escales empinades i sense ascensor que ens ha fet suar la cansalada. Hem arribat dalt ofegats, però hem agraït l'aigua calenta de la dutxa.


De bon matí hem sortit a explorar Erzurum, una ciutat que ha estat ocupada per armenis, perses, romans, bizantins, àrabs, seljúcides, mongols i russos. Un llarg estol d'exèrcits dels quals n'han quedat algunes mesquites i la bonica Cifte Minareli Medressi. Construïda l'any 1200 en estil seljúcida, el seu pati principal i els seus minarets bessons són dignes de veure. Aquests, passarien desapercebuts a Àsia Central però nosaltres els agraïm, són preciosos...."

De nou, tenim la sort de gaudir d'un dels relats dels viatges de la Núria Borràs i en Lluís Bono, autors del bloc i la web Més enllà... ara fa tot just deu dies que van marxar camí de Turquia per tornar a visitar aquest país i per descobrir en poques setmanes l'Iran... Si us agraden els relats de viatges estic segur que també considerareu aquest bloc com uns dels vostres preferits !!!

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

12/10/09

Estimant Algèria...

L'Alfons Espinosa té un bloc molt interessant, Taxidia, on relata amb tot sentiment els seus viatges i experiències. Avui ens podem delectar amb les imatges i les paruales del seu viatge a Algèria a la Pasqua de l'any 2008. Una meravella de relat:

"Passejant per Alger podries estar passejant per les avingudes de Marsella, els carrerons de Dalt Vila d’Eivissa, els mercats de Nàpols, el port d’alguna ciutat calabresa o fins i tot observant la badia de Salònica des dels barris que s’enfieln a les muntanyes. Com molt bé va dir el més internacional dels escriptors algerians, Albert Camus, Alger, com les altres ciutats de la Mediterrània, no està tancada en ella mateixa com passa amb les grans ciutats europees, és com una boca o una ferida oberta a la mar..."

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

11/10/09

3a. setmana africana de Barcelona

Avui us volia comentar un eseveniment que va començar ahir: la 3a Setmana Africana de Barcelona.

Fa tres anys que diferents entitats africanes van començar a reclamar un acte cultural que promogués el coneixement i reconeixement del continent africà més enllà de l'exotisme i els catastrofismes. Així va néixer una cita que, a traves de diverses activitats, convida a una analisi profunda sobre la situacio del continent i també a una comunió festiva amb les altres comunitats residents a Catalunya.

La Setmana, promoguda per l’entitat Media-Àfrica,(www.media-africa.org) però amb la participació de diferents associacions relacionades amb el continent africà, persegueix també l’objectiu de servir de punt de trobada entre les entitats i institucions locals i tots els membres de la comunitat. Dins del seu programa hi ha activitats per tots els gustos: xerrades, videofòrum, música en directe, tallers per als més petits, exposicions, concentracions, bicicletada...

Un ventall de les cultures africanes al nostre abast... Esteu totes i tots convidats !!!

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

10/10/09

Viatge 365: Japó

Tal com ens diuen a l'inici del seu bloc Viatge 365: "Som la Mireia i el Marc, i aquest és el blog on expliquem el nostre viatge d'un any per Àsia, Oceanía i Amèrica del sud. El blog ens serveix per estar en contacte amb família i amics i per compartir amb els que ho volgueu, experiències i vivències. Si us encanta viatjar, o senzillament gaudir de la vida, segur que aquest blog us agradarà! ;-)" i avui podem gaudir dels relats de la seva ruta per Japó:

"...Un cop a Tokio vam passar 5 dies i, tot i que només va donar temps per veure la ciutat de manera superficial (és enorme!), la sensació que en treiem és d'una capital pionera al món, que marca tendència arreu, cosmopolita, mooolt fashion i super cool, i que no te l'acabes!"

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

9/10/09

I aquest vespre DESCOBREIX GHANA

Des de Coneguem el Món només recordar-vos que aquest vespre divendres 9 d’octubre, a les 19h. al Centre Cultural Can Fabra al districte de Sant Andreu “DESCOBREIX GHANA

amb Idrisu Rashid Abubakar i Andrews Acciah, de la comunitat ghanesa a Barcelona i Laura Hereter i Laura Garcia, membres de l’ong CEHDA.
La jornada s’acompanyarà d’artesania local, música i una petita degustació del sabor de Ghana !!!

Us hi esperem !!!

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

8/10/09

En cotxe per Croàcia

En Carlos i la Gemma disposen d'una web de viatges on ens van comentar les seves rutes i estades per diferents indrets del món. Avui us volia convidar a conèixer la seva ruta per Croàcia durant una setmana de l'estiu de l'any 2008 i les anècdotes viscudes:

"Dirigim els passos cap a la plaça M. Tita, on es troba l'Arc Balbi, porta d'entrada de l'antiga ciutat. A partir d'aquí s'estén l'estret laberint de carrerons empedrats i cases de vistosos colors que conformen el nucli antic. El millor per a descobrir preciosos racons és caminar per aquests carrerons. Arribem al Mercat de Vegetals, en el qual tot té molt bon aspecte, no vam poder resistir la temptació de comprar unes figues a una pagesa que ens els va donar a provar i estaven delicioses".

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

7/10/09

Imatges de Guatemala

"... Ahir dia 2 de juliol de 2007 vem sortir de Barcelona a les 15,30, bé, a les 16,30 tenint en compte el retràs habitual, direcció Londres per agafar un altre avió i dirigir-nos a Bangkok..."

Així comença el relat Anem a fer una cervesa ?, un diari de la Volta al món de la Mariona i el Quim que els va dur des de juliol de l'any 2007 i fins a juliol de l'any 2008 a descobrir i creuar diferents països d'Àsia, Oceanía i Amèrica... Avui us volia convidar a gaudir de les imatges de Guatemala.

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

6/10/09

Viatges a La Lluna en un cove

I continuant amb els canvis en aquesta nova etapa de El Bloc dels Viatges, avui començo amb molt de plaer presentant-vos una revista literària en català que aquest mes dedica un especial als relats de viatges, La Lluna en un cove:

"Vam anar a les gorges de Todrhà i va ser un gran encert ja que allà vam poder passejar descalços sobre l'aigua fresca després de dos dies al desert, i vam contemplar aquelles fantàstiques muntanyes, que s'aixacaven amb formes curioses, amb forats misteriosos en les seves parets i ecos captivadors... Era un paradís per a nosaltres, amb cascadetes que queien per una roca d'un color taronjós estrident, com les que es veien de vegades en les pel·lícules del Far West. Allà, un noiet prim em va voler comprar. El Nil li va preguntar quants camells en donaria, i el noi va respondre molt segur de si mateix..."

Aquestes paraules formen part del relat de Mireia Llinàs "Tots els dromedaris del desert" que podem trobar al número 10 de la revista "La Lluna en un cove" dedicat aquest cop als Viatges. Acompanyen aquest número altres interessants relats com: En els suburbis de Sant Petersburg de Roger Simeon, Retrat a Sibenik de Jordi Morell, Viatge per la dolça Gàl.lia de Natàlia Senmartí, El "viatger" de Limon & Juli Vert, La terra que el temps oblidà (cap. 1) d'Edgar R. Burroughs, Fora de cartellera: Les aventures de Priscilla d'Anna M. Villalonga, o L'últim viatge (o la història de Paco Sentís) de Conrad Freixe i Mireia Llinàs... No us ho podeu perdre...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

5/10/09

Descobreix Ghana

Després de l’aturada estiuenca, tornen aquest octubre les xerrades de
Coneguem el Món :

divendres 9 d’octubre, a les 19h.
al Centre Cultural Can Fabra al districte de Sant Andreu
DESCOBREIX GHANA

amb Idrisu Rashid Abubakar i Andrews Acciah, de la comunitat ghanesa a Barcelona i
Laura Hereter i Laura Garcia, membres de l’ong CEHDA.
La jornada s’acompanyarà d’artesania local, música i una petita degustació del sabor de Ghana !!!

i del 2 al 9 d’octubre hi ha una exposició de fotografies de Ghana, realitzades pels membres de CEHDA al passadís de l’auditori de Can Fabra.

Us hi esperem !!!

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

4/10/09

Estiu a Àustria

En Joan Carles Frisch és l'autor del bloc "Senderisme, viatges i més" on ens relata les seves experiències en el senderime sempre amb un munt d'anècdotes i bones imatges. Avui podem gaudir del relat de l'estiu de l'any 2006 a Àustria:

"Hallstatt es un dels pobles més bonics d'Àustria, sobre tot per la seva situació al costat del Hallstättersee, i no vaig voler perdre l'ocasió de revisitarlo. La arribada en tren es gloriosa, perquè la línia de ferrocarril passa per la riba oposada del llac, així que has de creuar el llac en vaixell, o vorejarlo caminant. Jo vaig triar la segona opció per tal de tenir més temps per assaborir el paisatge..."

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

3/10/09

Viure a Nova York

Catalans pel món és un bloc del 3cat34.cat (el portal informatiu de la Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio) que ens mostra aquelles històries de catalans i catalanes que viuen a diferents parts del món: Relats en primera persona que ens expliquen l'actualitat del país on resideixen, el que està passant a les ciutats que els han adoptat i com la gent d'altres llocs veu Catalunya. En resum, diferents i interessants punts de vista de la realitat, des de latituds llunyanes...

Avui us volia convidar a llegir les cròniques de na Tina Puig des de la ciutat de Nova York...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu rebre de franc el llibre "El soroll de la Milpa"

2/10/09

Turisme Fàcil, turisme sense barreres arquitectòniques

Doncs, com us explicava ahir, en aquesta nova etapa de "El Bloc dels viatges" (i a l'espera de les vostres propostes i comentaris) he creat una nova secció dedicada a aquells blocs (o webs) de viatges que per la seva qualitat i interès formen part de la meva selecció preferida. Una tria personal i particular que espero us sigui interessant...

Avui us presento la pàgina web Turismefàcil (Turisme sense barreres arquitectòniques. Viatges per a persones amb mobilitat reduïda), creada l'any 2002 per la Silvia Jané (també autora del bloc En sabatilles), que tal com indica el seu nom està plena d'útils informacions, interessants relats, bones imatges i propostes de viatges arreu de Catalunya per a persones amb mobilitat reduïda. En poques paraules, la millor web per començar aquesta nova secció...

I recordeu que durant tot aquest octubre espero els vostres suggeriments i a més podeu llegir el llibre "El soroll de la Milpa"

1/10/09

Torna El Bloc dels Viatges...

Avui, Primer d'octubre, comença una nova etapa de EL BLOC DELS VIATGES...

Primer de tot i com ja us he comentat, m'agradaria saber l'opinió dels seguidors i de les seguidores d'aquest bloc i per això us volia fer aquestes preguntes:

1.- Què és el que més t'agrada de El Bloc dels Viatges ?

2.- Què canviaries ?

3.- Què afegiries ?

4.- Si us plau, defineix en una paraula (o dos) el que et sembla El Bloc dels Viatges.

Durant tot el mes d'octubre em podeu fer arribar les vostres opinions a l'apartat de comentaris d'aquesta mateixa entrada o escriure a la següent adreça electrònica amudaria07@yahoo.es

Per tal d'agrair la vostra col·laboració, totes i tots els que participeu (si m'indiqueu les vostres dades: nom i cognoms i adreça postal) rebreu de franc el llibre "El Soroll de la Milpa. LLuita i organització a Nicaragua, El Salvador, Guatemala i Mèxic", gràcies a la col·laboració de la Red de Solidaridad para la Transformación Social (REDS). Aquest llibre és un recull de quatre experiències locals a Amèrica Central que ens mostren nous models d’entendre la democràcia, la participació ciutadana i la defensa dels drets i llibertats dels ésser humans.

Aaaah i de moment, ja m'han escrit més d'una desena de persones i els vull donar les gràcies per les seves paraules i col·laboració... tenim algunes propostes molt interessants... ja en parlarem...

El segon tema, és que ja començo a fer petits canvis, un d'ells és la nova secció dedicada a aquells blocs (o webs) de viatges que per la seva qualitat i interès formen part de la meva selecció preferida. Una tria personal i particular que vol ampliar el ventall d'informacions que ofereix aquest bloc i que espero que us agradi... demà tindreu una primera entrada que inaugurarà aquesta secció... ja em direu que us sembla....

El tercer tema, és que des d'ahir El Bloc dels Viatges es troba a facebook amb el nom de BLOC DE VIATGES, així que si voleu descobrir dia a dia les aventures, les experiències, els consells, les emocions i les millors informacions dels viatgers i viatgeres en català també es poden trobar a aquesta xarxa social...

I un quart tema, us volia convidar a fer ús del fòrum de viatges en català VIATGEM PLEGATS, un projecte molt interessant i que necessita de la participació, la il·lusió i l'estima dels viatgers i viatgeres en català...

Encara tenim més novetats , però penso que per avui ja n'hi ha prou, vull acabar donant les gràcies a totes les persones que durant aquests mesos m'han estat enviant els seus relats i blocs i a tothom que llegeix, dóna vida i acompanya a aquest modest espai de viatges en català...

Una forta abraçada i bons viatges !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...