18/6/10

El transsiberià a Moscou

Els que em seguiu des de fa temps ja coneixeu la meva pasió per un bloc dedicat al món eslau i els països de l'est anomenat El transsiberià. Darrerament, na Laura, la seva autora, ha viscut a Moscou i això ha permès ampliar encara més el munt de descobriments i reflexions sobre Rússia, i per exemple, podem llegir la seva "Guia amb intencions clares de ser útil d'uns dies a Moscou" (es té en compte que no dorms gaire lluny d'Arbat i que pots arribar al centre a peu. Si no pots, ves-hi en metro, jo què hi puc fer..)

Dia 1. Arribes a Moscou
T'instal·les, sopes a la поварёшка (povaroixka), que n'hi ha molts. A dalt de Novi Arbat, per exemple. Per què? Doncs perquè pots triar el menjar a dit i això sempre és pràctic. Et fan pesar les amanides a una balança.

Dia 2. El matí a la plaça roja. Sí, és el primer que s'ha d'anar a veure, és clar! També hi ha el GUM, que s'hi ha d'entrar, i en Lenin, si us fa il·lusió (el que passa és que no pots entrar amb motxilles, no fos cas que vulguessis endur-te'n un dit). Es pot anar al centre comercial d'охотный ряд (okhotni rad) a fer un cafè, i un pastís, o el que vulgueu. Després, al Kremlin. A dins hi ha uns lavabos (gratis i que es netegen sols). A mi me n'agraden les esglesietes, a l'armeria no hi he entrat mai. Podeu tornar al centre comercial d'abans a dinar, perquè hi ha moltes coses, al pis de baix....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...