2/6/10

Guatemala, sagrada terra

Antonio Villar, és el coordinador general de Loq' Laj Ch'och', que en català significa Sagrada Terra, ong que sorgeix el 1998, i treballa amb les comunitats q'eqchís a Guatemala, i Lisett Pinelo forma part de l'equip de Sagrada Terra i treballa en diferents projectes de desenvolupament, sobretot amb les dones indígenes i també és la responsable de comunicació d'aquesta ong. I tots dos són els autors del bloc Guatemala, sagrada terra dedicat a explicat les seves experiències en el món maia:

"¿Has visitat alguna vegada els pobles q'eqchís? S'anomenen a ells mateixos els fills de la Selva. Estimen la selva, la Sagrada Muntanya i els sants pals i bejucos (lianes), els sants turons, l'aire, l'aigua dels rius. Són els fills de la Sagrada Terra. Entre les moltes coses que podràs observar, si et quedes a dormir en una de les seves humils vivendes, una és que s'aixequen molt d'hora, donen gràcies al Senyor Sol pel nou dia, agraeixen inclinats a la Sagrada Terra la vida que els porta. Veuràs el bullici de tots els nens i nenes que s'aixequen també molt d'hora. I podràs observar ràpidament com és la feina de les dones.

Les dones de les nostres comunitats q'eqchís s'aixequen a les 3.30 de la matinada: es renten i s'arreglen, es pentinen i comencen les seves tasques diàries, com fa 20 anys, com fa 200 anys..."

i molta més informació de GUATEMALA a Narinant.cat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...