22/9/10

Els llibres recomanants de Narinant.cat: "EL PAÍS DEL MIG"


Un nou llibre recomanat de Narinant.cat, aquest cop la visió amb ulls catalans de la Xina del segle XXI: El País del Mig (Ed. Llibres de l'ïndex, 2008) retrata sense cap mena de censura fets que l'autor, Joan Tello, professor d'anglès a un parvulari i actor extra i secundari a sèries de la televisió xinesa CCTV, ha vist i gent amb qui ha conviscut durant l'estada de dos anys a la Xina.

Hi ha intents d'estafa, descripcions del sistema educatiu (la universitat i el parvulari), comentaris sobre el medi ambient i la filosofia, rodatges televisius, amors possibles i impossibles, professors, una japonesa, filipins, una periodista traumatitzada a la infantesa, un artista rebel, problemes de papers, famílies i, en fi, viatges i situacions en què es descriuen ciutats, costums i modes de conducta.

Aquest llibre, que destaca per ésser un font directa, nostrada, crítica i actual, a més d'una mirada irònica i alhora tràgica d'un país que es troba al mig d'un dilema: avançar només econòmicament i perdre's com a poble i com a cultura, o bé aturar la falsa aparença de progrés i intentar corregir els estralls que la religió del creixement il·limitat provoca en l'equilibri ecològic, la societat i les persones.

En resum, una interessant visió que ens acosta a tot allò que moltes vegades no trobem en altres llibres sobre la Xina una reflexió crítica sobre la mentalitat xinesa i la seva filosofia i sobre els continus esdeveniments que marquen el dia a dia d'aquest societat... com el mateix autor ens recorda en una entrevista: "A la Xina va tot molt de pressa, allà aturar-se és símptoma de debilitat"

Si voleu més informacions sobre el llibre podeu visitar la seva pàgina web on trobar informacions periodístiques diverses sobre l'autor, la novel·la i la Xina.

I més informació de XINA a NARINANT.CAT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...