
Mots que donen vida a l'interessant relat del viatge a Suïssa al desembre del 2009 del Beto de Sant Celoni, autor del bloc "Sin patria ni bandera" que de ben segur us agradarà...
13 ANYS VIATJANT EN CATALÀ (2007-2020): 1.683 diaris, blocs, webs, activitats i llibres de viatge en català i 1.100.000 de visites...
Al principi del passeig, hi ha un carrer peatonal ple de botigues i cap a la meitat a l’esquerra trobem una placeta amb dos cafeteries on es dóna cita la modernitat d'Split. Més amunt, a la dreta, passem per davant de Correus i arribem a l’entrada principal del palau. Si continues, a l’esquerra hi ha un mercadillo per a turistes amb tot el que us pugueu imaginar, vaja, com a tota ciutat turística..."
Aquets mots formen part del relat de l'Àlex i la Nuri sobre el seu viatge a l'estiu de l'any 2009 a Croàcia i que podem trobar a la sempre interessant web de Viatgeaddictes.
i molta més informació de CROÀCIA a Narinant.cat
Tornem a la parada de metro Hallescher Tor i agafem el metro per a recórrer quatre estacions cap a l'est, fins a Schlesisches Tor, on baixem i caminem fins al bonic i històric pont Oberbaumbrücke, el qual uneix els barris de Kreuzberg i Friedrichshain, separats pel riu Spree. I a l'altre costat del riu, paral·lel a Warschauer Straße, trobem l'anomenada East Side Gallery, una secció del mur d'1.3 km de llarg amb pintures d'artistes de tot el món (és la galeria d'art a l'aire lliure més llarga del món) i que pretén ser un memorial per la llibertat. Val la pena recórrer-la per a veure algunes autèntiques obres d'art. Aquest any s'està redecorant una part d'ella per a commemorar el 20è aniversari de la caiguda del mur..."
La Yolanda i en Toni son els autors de la web Viatgeaddictes on es pot trobar un munt d'informacions sobre el món dels viatges a més de guies i relats de viatges. Avui us presento la seva interessant escapada de quatre dies a l'any 2009 a la ciutat alemanya de Berlín...
i molta més informació d'ALEMANYA a Narinant.cat
El primer dia, partim del Km 82, a 2600msnm. Fem 12 Km per un camí tipus “piso peruano”, que vol dir, ara amunt i després avall… Dormim en tendes de campanya, com els propers 3 dies..."
La zona destaca sobretot pel les fabuloses terraces d’arros que l’envolten i per les diferents minories etniques que habiten en els petits poblets dels voltants, les quals es distingueixen sobretot per les seves acolorides vestimentes. El poble de Sapa te molt encant i l’ambient es forca bonic, ja que cada dia hi ha un mercat on les dones dels poblets dels voltants, totes vestides amb els seus trajes tradicionals venent els seus productes artesanals..."
La previsió meteorològica pel dia que volíem fer el trekking no era bona i ens vam haver d’esperar un dia al voltant del llac Taupo (amb mal temps està prohibit entrar al parc ja que és força perillós). I ha valgut molt la pena esperar aquest dia, ja que ens ha fet un sol espatarrant, això si, amb un vent una mica fred a l’ombra, però normal tenint en compte que estàs a uns 2000 metres d’alçada. De fet, la nit abans de fer el trekking la vam passar congelant-nos dins de la campervan i vam aixecar-nos amb tots els vidres glaçats…Vaja que feia una rasca important!!
Sense més preàmbuls us deixem amb les fotografies d’aquest lloc que té un toc màgic i que de vegades fa por i tot!..."
Despres de 18 dies a la Patagonia, ens ha agradat tant que no ens importaria tornar a visitar-la algun dia amb mes caloreta, per poder pair mes tranquil.lament tota l’abundancia de paisatges naturals..."
Hores abans de que comencés a arribar la gent, una processó de veïnes, coneguts i parents de tota mena van anar desfilant per la cuina de la casa amb la seva contribució al banquet d’aquell vespre. Mentrestant, a fora es començaven a coure a foc molt lent quantitats industrials de carn en una barbacoa tancada de la mida d’un sis-cents que ha substituït els forns tradicionals (un forat a terra amb pedres calentes i coberts de fulles de palma)."
i molta més informació de NOVA ZELANDA a Narinant.cat
Estarem acompanyats de la nostra amiga Susana Tornero, una de les millors narradores orals del moment, que ja fa uns anys que es dedica a col·leccionar i contar històries d’arreu del món i que el dia 3 ens seduirà amb les narracions orals del Balutxistan, els contes d’arrel persa del Panjab o les divertides històries del mestre Nasreddín arribades des del cor de la milenària Bukharà a l’Uzbekistan…
Aquestes històries, que narra de meravella la Susana, són històries per a un públic adult… un viatge pel món, aquest cop per Àsia, a través dels seus contes com si fossin espècies que condimenten els secrets dels millors plats i acaben en una deliciosa sessió per assaborir-la en companyia del públic, que és qui dona el toc definitiu a les històries i les fa sempre noves, úniques.
I per fer boca us deixem amb un video de la Susana... de ben segur que us agradarà...
Susana Tornero from Bouman Studios on Vimeo.
Que hem fet a San Cristobal? Doncs passejar molt, amb tranquil•litat, tot veient les esglésies colonials i remenant pels mercats d’artesanies i de verdures. Anar als museus del cafè i de la medicina Maya, aquest últim força interessant..."
i molta més informació de MÈXIC a Narinant.cat