
I molta més informació de BULGÀRIA a NARINANT.CAT
13 ANYS VIATJANT EN CATALÀ (2007-2020): 1.683 diaris, blocs, webs, activitats i llibres de viatge en català i 1.100.000 de visites...
de l’art contemporani xinés. L’art conviu amb uns edificis meravellosos, que podrien sortir directament de l’escola de la Bauhaus.
Només per situar-vos, penseu que, cap a l’any 1957, aquesta era considerada una de les millors fàbriques xineses i de l’entorn comunista, amb més de 10.000 treballadors (i treballadores) que gaudien d’ensinistrament de tot tipus i que, a canvi, rebien habitatge econòmic, sessions culturals i esportives molt diverses, sanitat i tot un seguit de beneficis que no acostumaven a ser habituals en aquell moment. El gran somni s’acabà a finals dels anys 80, amb les reformes econòmiques liderades per Deng Xiaoping, que van afectar aquest experiment fins a deixar pràcticament buits els edificis i la zona mentre els treballadors anaven a parar al carrer.
"Des de Mérida anem fins a Uxmal, a on arribem a les 8 del matí. Entrada: 116 $. Aquest conjunt està també molt ben conservat i és molt més tranquil que els altres que hem visitat.
S'entra per una llarga escalinata, al final de la qual es veu la gran piràmide del Adivino. Igual que a Chichén Itzá, no està permesa la pujada per a evitar accidents. La decoració dels edificis, entre els que destaquen el Palau del Governador, i el Quadrangle de les Monges, és molt elaborada, és el que es qualifica d'estil Pu-uc. Aquest és el tret distintiu de Uxmal. Aquest i les nombroses iguanes que prenen el sol mandrosament entre les pedres.
A la tarda tornem a creuar la península del Yucatan fins a Playa del Carmen. És una bona estona de carretera, amenitzada, això sí, pels cartells amb recomanacions per als viatgers: "Si toma, no maneje", "Cuide su vida, no se distraiga", "No deje piedras en la calzada", "Esta vía no es de alta velocidad", "Conceda cambio de luces", "Maneje con cuidado, su familia lo espera"... En fi, missatges i més missatges que et fan reflexionar, un quilòmetre darrera l'altre, sobre el sentit profund de la vida.
I al final del dia, Playa del Carmen. Carrers plens de guiris, alcohol barat i música a tot volum. És Mèxic com podria ser Platja d'Aro o Benidorm. En fi, només vam passar una nit i perquè ja era tard i teníem l'hotel reservat..."
Comentaris i informacions com aquestes podem trobar al relat sobre Mèxic i Guatemala de quatre amics a l'any 2010 i publicat a Viatgeaddictes...
i molta més informació de MÈXIC i GUATEMALA a Narinant.cat
Es paga un altre peatge a pocs metres d’accedir a l’extrem nord d’Europa. Ens costa 74 € i val per 48 hores, tant convençuts estan de que es difícil trobar aquí bon temps el primer dia que s’hi arriba. Es tracta d’una enorme plataforma plana de diversos kilòmetres d’extensió, amb penya-segats de 300 m. d’alçada que cauen per totes bandes. Hi ha un gran centre turístic parcialment excavat a la roca, amb botiga, restaurant, bar, estafeta de correus, diorames històrics, sala on es projecta un espectacular vídeo, etc. El que no hi ha es hotel. Per aquest motiu, quan s’acosta la mitjanit horària, es concentren els autocars amb els turistes hostatjats als pobles propers i en creuers ancorats al port de Honnigsvag. Abans de la una de la matinada al lloc hi resten tant sols les autocaravanes, que son el mitjà mes popular de viatjar per aquestes latituds. Aquesta nit n’hem comptat 70. Sopem salmó i brindem amb cava dins el nostre menjador particular i juguem a cartes fent temps fins les 24 h.
El fenomen del sol de mitjanit és visible aquí des del 14 de maig al 30 de juliol, i per compensació, hi té lloc la nit polar entre el 18 de novembre i el 24 de gener. Nosaltres no tenim gaire sort. El dia es bastant bo, però cap a les 10 del vespre s’ennuvola i no ens deixa veure el disc solar amb nitidesa fins les 2 h. De qualsevol manera, el fenomen es veu indirectament amb claredat..."
I molta més informació de NORUEGA a NARINANT.CAT
Krujë creix entorn del castell – avui en dia totalment restaurat – de Skanderbeg. La fortalesa, pel nostre gust, està excessivament restaurada, perdent bona part de l’encant d’un castell tot i que ens permet veure la clara estructura d’aquest. Dins del castell, un museu de guerra dedicat al “gran heroi”. Dins les muralles del castell trobem la torre de control, que es troba al punt més alt..."
"Arribem a Andasibe prou aviat, són les 14:30, i ja estem a l'hotel Feon'ny Ala, dirigit per una família xinesa, on ens donen un bungalou preciós amb vistes al parc d'Andasibe, per 38.000 Ar, llàstima que només hi estem una nit, perquè al porxo del bungalou t'hi podries passar hores llegint o fent una cervesa, la tranquil·litat era absoluta.
Després de relaxar-nos una mica, anem a veure el poble d'Andasibe, que sembla sortit d'una peli de l'oest, amb el seu carrer principal ple de casetes de fusta bastant decrepites, i amb un bonic pontet sobre el rierol, on amb molta sort podeu veure passar un tren (de mercaderies) per un altre que hi ha una mica més endavant.
De tornada a l'hotel, parem a Mitsinjo, una petita reserva forestal al costat de la reserva especial Indri-indri (que veurem a l'endemà) on reservem per fer un tour nocturn (24.000 Ar). Al parc gran també el fan, però en principi els tours nocturns no hi poden entrar a la nit, així que fan la visita per la zona que queda al costat de la carretera (tot i que sembla ser que se salten la norma), mentre que en aquest altre parc hi pots entrar..."
En Dani Rubio i la Paula Vallès ens presenten el seu diari de viatge a Madagascar a Viatgeaddictes... Bona lectura...
"Brussel·les té uns elements ben diferenciadors dintre de la mateixa ciutat: Hi ha el centre històric amb una arquitectura indiscutiblement flamenca. Per altra banda, el pes polític que té el Barri Europeu. Edificis funcionals on es troben totes les oficines i institucions de caire europeu i on es respira un aire cosmopolita. A la part occidental de la ciutat, hi ha el barri musulmà on s’ha ubicat l’emigració, bàsicament magrebí, els darrers anys. Encara en podria trobar una altra, de Brussel·les. La que va expandir-se com a conseqüència de l’Exposició Universal de 1958.
Als països mediterranis el vi és un element cultural important mentre que a Bèlgica la cervesa és un distintiu de la seva personalitat. Així com al voltant d’una ampolla de vi és pot fer vida social, la cervesa té la mateixa finalitat. Potser per això, em vaig trobar amb una ciutat molt oberta i amb unes característiques pròpies de països de més el sud..."
Avui us convido a visitar un nou i interessant article, obra d'Oriol Callbetó, dedicat a Brusel·les de la Revista digital de viatges en català Capdecreus... com sempre molt recomanable...
I molta més informació de BÈLGICA a NARINANT.CAT