18/4/11

Viatge al cap Nord en autocaravana

En Jaume Rovira i l'Araceli Soler ens conviden a gaudir del seu relat Viatge al cap Nord en autocaravana, publicat a Viatgeaddictes, on ens relaten les seves aventures i descobriments fins arribar al Pol Nord:

"El paisatge del tram que resta per arribar al Nordkapp es glacial, les muntanyes nues de vegetació, allisades per tots costats, amb pendents bruscos cap el mar i planes per dalt, com si haguessin estat modelades recentment per glaceres. Estem al mes de juny i els racons on hi toca menys el sol tenen congestes de neu.

Es paga un altre peatge a pocs metres d’accedir a l’extrem nord d’Europa. Ens costa 74 € i val per 48 hores, tant convençuts estan de que es difícil trobar aquí bon temps el primer dia que s’hi arriba. Es tracta d’una enorme plataforma plana de diversos kilòmetres d’extensió, amb penya-segats de 300 m. d’alçada que cauen per totes bandes. Hi ha un gran centre turístic parcialment excavat a la roca, amb botiga, restaurant, bar, estafeta de correus, diorames històrics, sala on es projecta un espectacular vídeo, etc. El que no hi ha es hotel. Per aquest motiu, quan s’acosta la mitjanit horària, es concentren els autocars amb els turistes hostatjats als pobles propers i en creuers ancorats al port de Honnigsvag. Abans de la una de la matinada al lloc hi resten tant sols les autocaravanes, que son el mitjà mes popular de viatjar per aquestes latituds. Aquesta nit n’hem comptat 70. Sopem salmó i brindem amb cava dins el nostre menjador particular i juguem a cartes fent temps fins les 24 h.

El fenomen del sol de mitjanit és visible aquí des del 14 de maig al 30 de juliol, i per compensació, hi té lloc la nit polar entre el 18 de novembre i el 24 de gener. Nosaltres no tenim gaire sort. El dia es bastant bo, però cap a les 10 del vespre s’ennuvola i no ens deixa veure el disc solar amb nitidesa fins les 2 h. De qualsevol manera, el fenomen es veu indirectament amb claredat..."

I molta més informació de NORUEGA a NARINANT.CAT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...