21/4/11

Relat d'un viatge al país del maies

"Des de Mérida anem fins a Uxmal, a on arribem a les 8 del matí. Entrada: 116 $. Aquest conjunt està també molt ben conservat i és molt més tranquil que els altres que hem visitat.

S'entra per una llarga escalinata, al final de la qual es veu la gran piràmide del Adivino. Igual que a Chichén Itzá, no està permesa la pujada per a evitar accidents. La decoració dels edificis, entre els que destaquen el Palau del Governador, i el Quadrangle de les Monges, és molt elaborada, és el que es qualifica d'estil Pu-uc. Aquest és el tret distintiu de Uxmal. Aquest i les nombroses iguanes que prenen el sol mandrosament entre les pedres.

A la tarda tornem a creuar la península del Yucatan fins a Playa del Carmen. És una bona estona de carretera, amenitzada, això sí, pels cartells amb recomanacions per als viatgers: "Si toma, no maneje", "Cuide su vida, no se distraiga", "No deje piedras en la calzada", "Esta vía no es de alta velocidad", "Conceda cambio de luces", "Maneje con cuidado, su familia lo espera"... En fi, missatges i més missatges que et fan reflexionar, un quilòmetre darrera l'altre, sobre el sentit profund de la vida.

I al final del dia, Playa del Carmen. Carrers plens de guiris, alcohol barat i música a tot volum. És Mèxic com podria ser Platja d'Aro o Benidorm. En fi, només vam passar una nit i perquè ja era tard i teníem l'hotel reservat..."

Comentaris i informacions com aquestes podem trobar al relat sobre Mèxic i Guatemala de quatre amics a l'any 2010 i publicat a Viatgeaddictes...

i molta més informació de MÈXIC i GUATEMALA a Narinant.cat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...