17/4/11

Obert per vacances a Portugal

De nou, és tot un plaer convidar-vos a llegir un relat d'una de les meves webs de viatges preferides: Obert per Vacances, un fantàstic espai on a més de trobar útils informacions podem compartir les experiències del seu autor... avui, del viatge a Portugal de febrer del 2010:

"La Universitat de Coimbra, una de les més antigues d'Europa, va ser fundada a Lisboa pel rei Dionís en 1290, i definitivament traslladada a Coïmbra en 1537, on ocuparia els edificis del Palau Real medieval. Actualment se situa en una àmplia plaça anomenada Patio das Escolas, presidida per una estàtua de Joao III, després de la qual hi ha algunes vistes de la ciutat i el riu.

S'accedeix a la plaça passant baix la Porta Ferrea. Allí es troba la Capela de Sao Miguel de 1517, en l'interior de la qual hi ha un imponent òrgan barroc de 1733. La suntuosa Biblioteca Joanina, les parets de la qual estan completament cobertes per prestatgeries lacades en vermell i verd fosc d'estil barroc. Alberguen 300.000 volums dels segles XII al XIX, que versen sobre dret civil, dret canònic, teologia i filosofia, i que arriben fins als alts sostres decorats amb vius frescs. Accés conjunt 5€, car malgrat tot. La imatge mes coneguda de la plaça, el campanar, una torre barroca de 34 mts d'altura considerada un dels símbols de la ciutat, tancada per reformes...."

I molta més informació de PORTUGAL a Narinant.cat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...