1/4/11

Cooperant amb Bolimbou

"Els dies a Boulembou varem fer reunions amb veïns, el col.lectiu de joves, entre els quals hi ha immigrants a les comarques de Girona que ara no tenen feina i passen una temporada allà, dones... varem visitar les obres del dipòsit i de distribució d’aigua potable, l’escola, les cases de força famílies. Poca gent parla francés, la llengua oficial del país, en aquest poble la majoria de gent és olíglota però de llengües que nosaltres desconeixem com el serehule, wolof, fula o peul, però gràcies a l’Ibu, als immigrants i als gestos ens entenem prou bé.

Ara, els joves de Boulembou han començat a fer la rasa de més de 2km que farà arribar l’aigua potable a totes les fonts del poble. Aquest treball, sense cobrar a pic i pala, és la seva aportació al projecte, s’hi van comprometre i ja han començat. Si no hi ha un daltabaix les obres acabaran abans no comencin les pluges tal com s’havia previst, amb l’esforç de tots sembla que estem a punt d’aconseguir-ho. Ells ja fa dies que recullen diners per la inauguració..."

Amics de Boulimbou és associació no governamental, sense ànim de lucre, fundada al gener de l'any 2007, amb l'objectiu de recolzar al poble senegalès de Boulimbou en la creació d'una cooperativa agrícola que impulsi el seu desenvolupament socioeconòmic... En el seu bloc ens expliquen els seus viatges, els projectes i la vida en aquest poble del Senegal...

I molta més informació de SENEGAL a NARINANT.CAT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...